Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 17:01

2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesi nedeni ile kente gelen spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Macit Özcan Spor Tesislerinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Özak'a tesis hakkında bilgi verdi.

Macit Özcan Tesisleri'nde kalan Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü futbolcularını ziyaret eden Özak, teknik heyet ve yönetimle bir araya gelerek sohbet etti. Sohbet sırasında Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Özak'a üzerinde adının bulunduğu 33 numaralı forma ve atkıyı hediye etti. Aldığı hediye karşısında memnun kalan Özak, takımı Süper Lig'de görmek istediğini vurgulayarak, "Ligde büyük bir başarı yakaladınız. Bu temponuzla bir bakan olarak sizi Süper Lig'de de görmek istiyorum" dedi.

Özak daha sonra tesiste öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından 30 Temmuz 2010'da İspanya'nın baş ketin Barcelona'da yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kırdığı rekorla Avrupa Şampiyonu olan Milli Atlet Nevin Yanıt'ın adı verilerek Kocavilayet Mahallesi'nde yaptırılan atletizm kompleksinin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Nevin Yanıt, adının verildiği kompleksin açılması nedeni ile çok duygulu olduğunu belirterek, "Antrenman yaptığım sahaya benim adımın verilmesi, benim için altın madalyadan daha çok değerli. Yaşarken böyle bir şeyi görmek, herkese nasip olmaz. Bu herkese örnek olsun. Herkes daha çok çalışsın ve daha iyi şampiyonlar çıksın" diye konuştu.

Bakan Özak ise Mersin adına Akdeniz Oyunları, iyi bir başlangıç olacağına inandığını kaydederek şunları söyledi:

"Akdeniz Oyunları'nı burada yapacağımız için Mersin ile gururu duyuyorum. Bir başka gururumuz da Nevin Yanıt'tır. Onu yetiştiren anne ve babasına teşekkür ediyorum. Dahası antrenörüne de teşekkür ediyorum. Kolay kolay şampiyon olunmuyor. Spor yapmak çok büyük bir fedakarlıktır. Azim, gayret ve kabiliyet lazım. Allah herkese bu kabiliyeti vermiyor. Nevin kardeşimiz bu kabiliyeti ve iradesi ile Türk bayrağını, İstiklal Marşımızı söyletti, kendisini alnından öpüyorum. Başarılarını devamını diliyorum"

Konuşmaların ardından Özak, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AKP Mersin Milletvekilli Kürşad Tüzmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ile Milli Atlet Nevin Yanıt, kompleksin kurdelesini hep birlikte keserek açılışın yaptı.

Özak ve beraberindekiler daha sonra ise tesisi gezerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Taşkın'dan bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!