Nerede kalmıştık

Güncelleme Tarihi:

Nerede kalmıştık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

NBA’de normal sezon heyecanı, 4 aylık aranın ardından, 28 Ekim’de başlıyor. Geride bıraktığımız yazı birçok takım hareketli geçirirken, Batı Konferansı ekipleri şampiyonluk için yine favori gösteriliyor. Saat farkından dolayı Türkiye’deki fanatikler maçları yine sabaha karşı izleyecek. Yani onlar için sezonla birlikte uykusuz geceler de başlıyor.

PATRICK O’BRYANT BOSTON CELTICS’TE

Öncelikle son şampiyon Boston Celtics’ten başlayalım. Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirdi. Ardından Ray Allen ve Kevin Garnett’in katılımıyla süper üçlüsünü oluşturdu, sağlam bench’i ile ipi göğüslemeyi başardı. Şu anda şampiyon olan kadrodan kaybedilen tek oyuncu James Posey. Draft’lardan JR Giddens ve Bill Walker’ın yanında, Golden State Warriors’dan Patrick O’Bryant’ı kadrosuna dahil eden Celtics, Tony Allen, Eddie House ve Sam Cassell ile de sözleşme yeniledi. James Posey gibi özellikle play-off tecrübesi olan bir oyuncunun takımdan ayrılması ve onun yerine alınan Darius Miles’ın serbest bırakılması ise Boston Celtics için endişe verici bir durum. Doc Rivers’ın antrenörlüğünü yaptığı ve 22 yıl sonra mutlu sona ulaşan Boston Celtics, Doğu’da yine zirveyi kimseye kaptırmayacak ve NBA’de 18. şampiyonluğunu kovalayacak.

DETROIT PISTONS’TA GÖZLER RASHEED WALLACE’TA

Doğu’da Detroit Pistons olacak. Chauncey Billups, Richard Hamilton, Tayshaun Prince, Jason Maxiell ve Rasheed Wallace gibi kaliteli isimlere sahip. Yazın Kwame Brown’u takıma katarak boyalı alanı iyice sağlama aldı. Rodney Stuckey, Arron Afflalo, Walter Herrmann gibi isimlerle sözleşme yenileyerek kadrosunu büyük ölçüde korudu. Takımın ağabeyliğini yapacak Chauncey Billups’ın sezon içerisinde göstereceği performans önemli. Basketbolseverlerin gözünü ayırmayacakları bir başka oyuncu da Rasheed Wallace. Çünkü Detroit Pistons şampiyonluğa ulaşmak istiyorsa hırçın oyuncusunun performansına ihtiyaç duyacak.

FB’Lİ TARANCEY KINSEY CLEVELAND CAVALIERS’DE

LeBron James gibi muhteşem bir oyuncuyu kadrosunda bulunduran Cleveland Cavaliers’da 2-3 oyuncunun daha önemli katkıda bulunması gerekiyor ki, bu yarışta ben de varım diyebilsinler. Bu yüzden Cavaliers, oyun kurucu pozisyonuna Mo Williams’ı takasla alarak önemli bir iş yaptı. Ayrıca Delonte West ve geçtiğimiz sezon ülkemizde Fenerbahçe Ülker’de şampiyonluk yaşayan Tarance Kinsey ve Daniel Gibson ile ön alanı iyice kuvvetlendirdi. LeBron James yine inanılmaz maçlar çıkaracak, bunda hiçbir şüphe yok. Ancak Larry Hughes, Sasha Pavlovic, Wally Szczerbiak ve Ben Wallace’dan alacakları verim başarıda önemli rol oynayacak. Çünkü LeBron’un yanında maçı sürükleyecek bir başka isim her zaman için çıkmıyor. Spurs ile final oynadıkları yılı düşündüğümüzde bunu rolü Sasha Pavlovic üstlenmişti.

HİDAYET’İN TAKIMI DA FAVORİ

Geçen yıl NBA’deki en iyi sezonunu geçiren ve "En Çok İlerleme Kaydeden Oyuncu" ödülüne layık görülen Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic de Doğu’nun favorileri arasında. Aslında Stan Van Gundy’nin en önemli sıkıntısı oyun kurucu pozisyonunda. Diğer dişliler gayet iyi durumda. Hidayet Türkoğlu, Rashard Lewis ve Dwight Howard takımın en önemli isimleri. Ancak Jameer Nelson, draftlardan takıma katılan Courtney Lee ve Atlanta Hawks’dan gelen Anthony Johnson’ın şampiyonluk yaşamak için gerekli isimler olup olmadığı bilinmiyor. Dwight Howard her geçen gün ligde daha iyi oynuyor. Hidayet Türkoğlu ise geçtiğimiz günlerde sağ kasığından sakatlandı. Magic ile kontratının son senesinde olan milli oyuncu için çok kritik bir sezon.

LOS ANGELES LAKERS KOBE BRYANT’A GÜVENİYOR

Doğu’da iddialı takımların ardından gelelim Batı’daki birbirinden kuvvetli ekiplere. Son NBA finalisti Los Angeles Lakers ile başlayalım. Aslında geçtiğimiz yıl normal sezon öncesinde Lakers için hiçbir şey yolunda gitmiyordu. Kobe’nin sert eleştirileri, takımdan ayrılmak istediği söylentileri derken, takımın başkanı Mitch Kupchak bombayı patlattı ve İspanyol Pau Gasol’u alarak birden Lakers’ı şampiyonluk potasına soktu. Ancak Andrew Bynum’ın sakatlığı Lakers’ı şampiyonluktan etti diyebiliriz. En azından final serisinin tamamında oynaması Lakers için önemliydi.

Bu sezon Lakers boyalı alanda kaybettiği Ronny Turiaf’ın yerini Josh Powell ile doldurdu. D.J Mbenga ve Sasha Vujacic ile sözleşme yeniledi. Kobe Bryant gibi bir süper star, her şeyi yapabilecek kapasitede. Ancak Lakers’ın bu sezon Batı finali, hadi oldu da NBA finalini görmesi halinde bu oyuncularla işi oldukça zor. Bu yüzden Andrew Bynum’a büyük görevler düşecek.

BATI’NIN DİĞER FAVORİ TAKIMLARI

Son yılların en istikrarlı takımlarından San Antonio Spurs de zirve adayları arasında. Popovich’in en önemli silahları yine Tony Parker, Manu Ginobili ve Tim Duncan olacak. San Antonio Spurs gibi bir diğer Teksas ekibi Houston Rockets, Ron Artest hamlesi ile bir anda bu yarışta ben de varım dedi. T-Mac ve Yao Ming gibi iki kaliteli oyuncuya sahip Houston Rockets’ın Ron Artest’in gelişi ile savunmada çok önemli ilerlemeler kaydedeceği açık. Rockets bu sezon sakatlıklardan çekmezse can yakacak takımlar arasında yer alacak.

MEHMET OKUR’LU UTAH JAZZ ŞAŞIRTABİLİR

Son olarak Mehmet Okur’un formasını giydiği Utah Jazz da Batı’nın göze batan takımları arasında yer alıyor. Deron Williams’ın hazırlık maçında sakatlanması ve sezonun ilk haftasını kaçıracak olması Utah Jazz için önemli. Jazz geçtiğimiz yaz Deron Williams, Paul Millsap ve Ronnie Brewer gibi isimlerle de sözleşme yeniledi. Deron Williams takımın en önemli kozu. Kadrosuna Brevin Knight gibi tecrübeli bir ismi de kattan Jazz’ın Carlos Boozer ve temsilcimiz Mehmet Okur’un iyi bir sezon geçirmesi oldukça önemli. Utah Jazz’ın NBA finali oynayacak olması kimseyi şaşırtmasın.

KRİZ KEMER SIKTIRACAK

ABD’de başlayan küresel krizin etkileri NBA’i vursa da şu anda net bir gelişme yok. Konu ile ilgili olarak Londra’da açıklamalarda bulunan NBA Başkanı David Stern, kemer sıkma politikası uygulayacaklarını ve krizden etkilenmemelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Stern, takımlar için önem arz eden bilet satışlarında krizin etkilerini göreceklerini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!