Neill'den Fenerbahçe'ye gönderme

Güncelleme Tarihi:

Neillden Fenerbahçeye gönderme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 14:25

Galatasaray'ın, İngiltere'nin Everton takımından transfer ettiği Avustralyalı defans oyuncusu Lucas Neill, düzenlenen bir törenle kendisini 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

Lucas Neill'in imza töreninden kareler...

G.Saray'a 800 milyon dolarlık müjde

Rijkaard kime sarılsa şöhret oluyor / İşte o isimler

Haldun Üstünel aradığı forveti buldu...

Neill'in lakabı Beşiktaş ve Fener'i kızdıracak

Sercan için son karar verildi

Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Neill, ayağının tozuyla Fenerbahçe'ye göndermede bulundu.

Galatasaray ile ilgili kimleri tanıdığı sorusuna cevap veren Lucas Neill, "Sabri'yi, Leo Franco, Elano, Milan Baros'u tanıyorum. Onun dışında Shabani Nonda ve Tugay Kerimoğlu ile Blackburn'de beraber oynamıştık. Kaptan Arda Turan çok kaliteli bir futbolcu. Onunla oynayacak olmam beni heyecanlandırıyor. Bunun yanı sıra, tabii ki Graeme Souness'ın da Galatasaray için çok ayrı bir yeri olduğunu biliyorum. Fenerbahçe stadının ortasına bayrak dikmişti. Belki yine Souness'ın yaptığına benzer farklı organizasyonlar yapılabilir ve ben de bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyarım."

Haberin Devamı

Neillden Fenerbahçeye gönderme

“ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA GELDİM”

Galatasarayla 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Avustralyalı futbolcu Lucas Neill, sarı-kırmızılı takıma faydalı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninden önce basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Neill, “Biraz önce hocamızla tanıştım, güzel bir konuşma geçti aramızda. Ben buraya çalışmaya, elimden gelenin en iyisini yapmaya, Galatasaray'a faydalı olmaya geldim. Pozisyon önemli değil, hangi pozisyon olursa olsun en iyisini yapmaya geldim” dedi.

Galatasaray'ın sezon başında da kadrosuna katmak istediği Avustralyalı futbolcu, neden o zaman bu transferin gerçekleşmediğine yönelik bir soruya, “Yaklaşık 15 senedir İngiltere'de oynuyordum, eşim İngiliz. Bizim sezon başında aldığımız karar bu seneyi de İngiltere'de geçirip, sonra Avrupa'ya gitmekti. Fakat iki çocuğum var ve o zaman daha bebeklerdi. Başka bir ülkeye gitmenin zor olacağını düşündük. Ancak ocak ayında böyle bir teklif geldi. Kendimizi mental olarak buna hazırlamıştık, çocuklar da biraz büyümüştü. Galatasaray gibi mükemmel bir kulüpten teklif gelince, işler daha da kolaylaştı” şeklinde cevaplandırdı.

Haberin Devamı

“UMARIM KEWELL BURADA DEVAM EDER”

Lucas Neill, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan vatandaşı Harry Kewell'in, sarı-kırmızılı takımda kalmasını umduğunu söyledi.

Kewell'in, Galatasaray ile ilgili kendisine çok olumlu görüşler ilettiğini ifade eden Neill, “1.5 senelik bir kontratım var ve bugün de ilk günüm. Bazı olumlu söylentiler duydum. Kewell'in, Galatasaray hakkında İstanbul hakkında ne kadar olumlu düşündüğünü de biliyorum. Umarım burada olmam da onu etkiler ve bu şekilde devam eder” diye konuştu.

İstanbul'a adaptasyon sürecinin uzun sürmeyeceğini dile getiren Avustralyalı futbolcu, “Çünkü çok mükemmel bir teknik direktörümüz var. Neeskens bir arkadaş gibi, kendisiyle daha önce de çalıştım. Kewell yakın arkadaşım. O yüzden adaptasyon sürecini, çok kısa sürede atlatacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“SOUNESS'IN BAYRAK DİKTİĞİNİ BİLİYORUM”

Galatasaray'ı takip ettiğini ve Kewell dışında birçok sarı-kırmızılı oyuncuyu tanıdığını anlatan Neill, şunları kaydetti: “Bunların içinde mesela Sabri'yi söyleyebiliriz. Franco ile 20 yaş altı takımında karşılaşmıştım. Onun haricinde kaptanımız Arda inanılmaz yetenekli bir futbolcu ve onunla antrenman yapmak için sabırsızlanıyorum. Elano, Baros, Nonda'yı tanıyorum. Bunlardan öte Tugay Kerimoğlu ile Blackburn Rovers'ta beraber oynadık. Çok değer verdiğim birisi, Galatasaray'ı seven ve kalbinde yaşayan bir insan. O da çok olumlu şeyler söyledi. En önemlisi tabii Graeme Souness. Biliyorsunuz Souness'in Galatasaray için ayrı bir önemi var. Fenerbahçe galibiyetinden sonra bayrak dikmişti. O olayı da biliyorum.”

Haberin Devamı

Bir basın mensubunun “Sen de Souness gibi bayrak dikme geleneğini devam ettirebilir misin” şeklindeki bir sorusuna Neill, “Belki farklı bir şeyler yaratılabilir, ben de onun bir parçası olmaktan mutluluk duyarım” cevabını verdi.

“DEFANS YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Sert futbol oynaması ve çok kart görmesiyle ilgili bir soru üzerine, Avustralyalı futbolcu, “Kart konusu biraz genç yaşımdayken idi. Onun dışında futbolu çok seven ve işine tutkuyla bağlı biriyim. Her zaman kazanmayı seven birisi olduğum için mutlaka elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Defans yapmayı çok seviyorum. Topla oynamayı ve topu oyuna sokmayı çok seviyorum. Umarım bu tip özelliklerim Galatasaray için yararlı olur. Benim için en önemli şey ilk 11'e girmek. İlk 11'e girdikten sonra forvet bile oynayabilirim. Ama ben defans oyuncusuyum o yüzden defans bölgesinde her yerde oynayabilirim.”

Haberin Devamı

“TÜRKİYE LİGİ ÇOK KALİTELİ”

“Türkiye ligini nasıl buluyorsun. Avrupa'da, üst düzey oyuncuların emekliliklerini geçirdikleri bir lig gibi mi görünüyor” şeklindeki soruyu, Neill, şöyle cevaplandırdı:

“Öncellikle bu emeklilik konusuna değinelim, kesinlikle öyle bir şey düşünmüyorum. Türkiye ligi çok kaliteli bir lig. Benim için de çok önemli buraya gelip, bir şeyler gösterebilmek. İngiltere'de Türkiye liginin sert ve kaliteli olduğuna dair bir düşünce var. Galatasaray da İngiltere'de inanılmaz derecede tanınan hatta bütün Avrupa'da çok tanınan bir takım. Bu da benim teklifimi kolaylaştırdı. Böyle bir teknik direktör ile çalışıp, böyle kadrolarının olması beni etkiledi. Türkiye ligini takip ediyordum, özellikle Kewell nedeniyle takip ediyordum ve bu konuda bilgim var.”

Lucas Neill, transferinin gerçekleşmesinde başta Haldun Üstünel olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Geçen salı Haldun Üstünel ile toplantımız oldu ve inanın 10 dakika sürdü. Çok olumlu geçti. O toplantıda sözleşmenin 1.5 sene olmasına karar verildi. Ama bu ileride uzatılabilir” dedi.

Avustralyalı futbolcu, “Şampiyon Galatasaray” diyerek sözlerini tamamladı.

HAŞHAŞ: “UZUN ZAMANDAN BERİDİR RENKLERİMİZE KATMAK İSTİYORDUK”

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haşhaş da uzun zamandan beri Lucas Neill'i renklerine katmak istediklerini belirterek, “Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ aşağı yukarı 20 gündür yurt dışında başkanımız Adnan Polat ile her an temasta bulunarak, bu transferi bitirmişlerdir. Onlara Galatasaray camiası adına teşekkür ediyorum. Neill, Avustralya Milli Takımı'nın kaptanı ve oyuncusudur. Kendisiyle 1.5 yıllığına bir anlaşma yaptık. Galatasaray camiasına hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İmza töreninde yer alan Galatasaray'ın eski oyuncularından Muzaffer Sipahi ise Lucas Neill'in, sarı-kırmızılı takıma faydalı olacağını söyledi.

Neill'e giyeceği 12 numaralı formayı veren Sipahi, “Bu çok önemli bir formadır. 40 sene önce başarıyla taşıdım, aynı başarıyı senden de bekliyorum” derken, Avustralyalı futbolcu da formayı başarıyla taşıyacağını ifade etti.

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!