Nefes kesen şovlar sunulacak

Güncelleme Tarihi:

Nefes kesen şovlar sunulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 14:48

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek, “Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası” ile kentin ve Türkiye'nin güzelliklerini 28 dilde, 64 ülkeye ulaştırılabileceğini bildirdi.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından Şanlıurfa'da dünyanın en önemli motosiklet akrobasi etkinliği için geri sayımın başladığı belirtildi.

Şanlıurfa'nın, GAP Arena'da Valiliğin öncülüğünde 15 - 16 Mayıs tarihlerinde dünyanın en popüler motor akrobasisi etkinliklerinden “Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası”na, Roma ve Berlin gibi dünya şehirlerinin ardından ev sahipliği yapacağı anımsatılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında karşılıklı kurulacak rampalar üzerinden atlanarak resmi açılışının gerçekleştireceği etkinlikte, sporcuların 3 gün süreyle akrobasi gösterileriyle izleyenlere “nefes kesen” şovlar sunacağı kaydedildi.

Şölen havasında gerçekleşecek “Sınır Atlayışı”nın yanı sıra, şampiyonanın tüm müsabakalarının 28 dilde, 64 ülkede naklen yayınlanacağı dile getirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Şampiyonanın 3'üncü ayağını oluşturan Şanlıurfa'daki 5 ve 6. etaplara, 7 ülkeden 14 sporcu katılıyor. Serbest stilde 'en yüksek' ve 'en uzun' atlayış kategorilerinde kıyasıya mücadele edecek sporcular, 11 metre ile Mathieu Rebeaud'un elinde bulundurduğu rekoru egale etmeye çalışacak. Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonasıyla 60 bin kişiyi ağırlayacak olan Şanlıurfa'da konuklar, kentin doyumsuz lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, Özcan Deniz ve Murat Dalkılıç konserleriyle benzersiz bir müzik ziyafeti de yaşayacak.”

VALİ NURİ OKUTAN

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Nuri Okutan da Şanlıurfa'nın “bölgenin çekim ve merkez ili” olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa'yı tarih ve kültürel zenginliklerinin yan sıra sportif etkinliklerle de bölgenin çekim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Vali Okutan, Anadolu'yu ve Orta Doğu'yu birleştiren manevi ve kültürel değerlerin Şanlıurfa'da buluştuğunu bildirdi.

Şampiyona çerçevesinde gerçekleştirilecek “Sınır Atlayışı”nın da bu değerlerle kurulan köprünün sembolü olduğunu belirten Vali Okutan, şunları kaydetti:

“Son yıllarda güney komşularımız ve özellikle de Suriye ile ilişkilerimizde bahar rüzgarları esiyor. İlişkilerimizin, kalıcı dostluklara dönüşmüş olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Şanlıurfa, ev sahiplikleri ve misafirperverliğiyle, farklılıkları ortak değere dönüştürebilen bir barış ve huzur kenti olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonasıyla ağırlayacağımız dünyanın dört bir yanından gelen binlerce misafirimiz, kentimiz ve bölgemiz için birer elçi oluyor. Ayrıca bu özel etkinlikle, kentimizin ve Türkiye'mizin güzelliklerini 28 dilde, 64 ülkeye ulaştırabiliyoruz.”

-ŞAMPİYONA-

“Uluslararası Motosiklet Federasyonu” tarafından 10'uncusu bu yıl düzenlenen ve “The Night Of The Jumps” adıyla anılan, “Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası”nın, dünyanın önde gelen şehirlerinin ardından Şanlıurfa'da devam edeceği belirtildi.
Uluslararası motor sürüş stillerinin kusursuz buluşmasını yansıtan, özel ışıklandırmalarla şov niteliğinde gerçekleşen şampiyonanın, Şanlıurfa'daki 3'üncü ayakla tamamlanacak 5 ve 6'ncı turların ardından, İspanya'da devam edeceği kaydedildi.
(İSM-SSG)
14:16 11/05/10
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!