Ne oluyoruz Hilmi?

Güncelleme Tarihi:

Ne oluyoruz Hilmi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Hilmi Ok benim takım arkadaşımdır. Çok iyi bir G.Saraylıdır. Çok da iyi bir sportmendir. Şimdi bir özellik olan namus onda dört dörtlüktür. Ve şu anda da MHK'nin başkanıdır. Bir iki kez onu uyardım. Bundan önceki MHK'de iki arkadaşının çıkarılmasına göz yumdu. Nedenini bilmiyorum. Oysa onun da arkadaşlarıyla birlikte masayı terketmesi şarttı. O zaman daha da büyürdü.

Neyse, gelelim bugünkü konumuza. Hakemlerin hep insan olduğunu savundum. Futbolcu nasıl hata yaparsa, gol kaçırırsa, kaleci gol yerse, hakem de artniyetsiz hata yapabilir dedim, Ancaaak, son zamanlarda yapılan hatalar maçın kaderini değiştiriyor. Sondan geriye doğru gideceğim.

Hakem yaktI

F.Bahçe-Bursaspor maçı. Televizyondan izledim. Daha kaleci kurtarırken, yani pozisyonun tekrarı olmadan ben ekran başında, ‘‘Bu gol değil’’ dedim. Yan hakem ve orta hakem İbrahim Aksoy gözlerini bağlamış olmalılar ki, gol kararı verdiler. Maç 1-0'ken oldu mu 2-0. Sonrasını hep beraber izledik. F.Bahçe gene belki maçı kazanırdı, çünkü iyi oynuyordu. Şimdi gözüken tablo şu: Bursaspor'u hakemler yaktı.

Ne kadar feveran etse Bursalılar, haklılar. Bunun yanısıra Boliç'e ve Erol'a yapılan iki faul var. İkisi de penaltı. İbrahim Aksoy için çok kez yazdım. Hakemlik misyonu bitmiş dedim. Herhalde bizim Hilmi'nin prenslerinden.

SAYMAKLA BİTMİYOR

Serdar Tatlı, güvendiğim bir hakem. Gelgelelim fazla havalanmış. Santradan yan hakeminin ısrarla üzeinde durduğu, gol vermediği pozisyona G.Saray-Trabzonspor karşılaşmasında gol verdi. Trabzonspor yanabilirdi. Bereket maçın sonucu o golle bağlanmadı.

Samsunspor-Trabzonspor karşılaşmasında Ogün golü attı. Hakem, sahada oyuncu var diye tekrarlattı. Kural mı, hakem hatası mı diye 1 ay geçti, sonra Hilmi ortaya çıktı, ‘‘Hakem hatasıdır’’ dedi. Samsunspor tekrarlanan penaltıdan kazandığı bir puana seviniyor.

Peki, Trabzonspor'un iki puan kaybına ne demeli? İlhami Kaplan böyle bir hata yapmalı mı? Demek ki o da sermiş.

Göztepe-Kasımpaşa maçında yan ağlardan top kaleye giriyor, hakem gol veriyor. İnanılır gibi değil. Hakemlerimiz öyle hatalar yapıyorlar ki, bu sadece şu anda aklıma gelen üç beş tanesi. Verilmeyen penaltılar, çifte standartlar, yanlış çıkan kartlar... Saymakla bitmez. Hilmi Ok genç hakemlere görev vermek istiyor. Haklıdır da, doğru bir karardır.

Ama görev verdiği insanlar hakem midirler? Hakem olarak sahaya çıkmaya layık mıdırlar? Bunu iyi düşünmelidir. Zira hakemler takımları, teknik direktörleri ve taraftarları yakmaktadır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!