Ne olucak?

Güncelleme Tarihi:

Ne olucak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1998 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Beşiktaş ilk yarının son üç gününe 5 puan kayıp sıkıştırdı. Futbol molası verdiğimiz şu aralar, kendi bildiğimce biraz yönetime, tabii ki Toshack'a ve de futbolculara sitemlerim olacak. Hangi camianın yöneticisi olurlarsa olsunlar, o insanlara saygı duyarım. Bilirim ki, hem cüzdanlarıyla, hem mesaileriyle katkıda bulunmak için o kulüplerin yönetimlerine gelirler. Bir başkan tarafından da seçilirler. Tabii gönül vermekle, işi bilmek çok ayrı şeylerdir. Senelerdir bir iddianın arkasında durdum. Bu iddiamdan beni vazgeçirecek de bir adam tanımadım. Benim güzel ağabeyim, padişahtır. Yönetime insan alır, parasını da... Ama asla parmak kaldırtmaz. Bunu bildiğimden, yönetimin tümüne değil de, Süleyman ağabeye dırdır yapar dururum. Neden yine yapmamayım?

KARAKTER DEĞİŞMEZ

Toshack geldiğinden bu yana aynı Toshack. İnsanların parmak izlerinin değişemeyeceği gibi, karakterleri de değişmez. Adam buraya geleli birbuçuk sezon oldu, Süleyman ağabey ilk defa laf etti... ‘‘O, benim para ile tuttuğum işçim’’ deyiverdi. Ben de ‘‘Günaydın’’ diyorum. Keşke bunu işin başında yapsaydı... Hem de bağırarak değil, iyi anlatıp, kulağına fısıldayarak... Beşiktaş benim yaşam pedalım... İyi döndükçe, keyifle yaşıyorum.

İkinci yarı için korkularım var. Çünkü bu takımın ruh hali bozuldu. Geçen akşam bir televizyon kanalında Süleyman ağabey, ‘‘Toshack isterse transfer de yaparız’’ dedi. Demek ki, para bulunacak. Benden bir tavsiye; madem Toshack senin işçin, emir ver, bu Ohen ile Sellami'den kurtul. Yerine iki iyi yabancı al. Amokachi, benim beğendiğim ama, eğer mesuliyet taşıyor olsam, istemeyeceğim bir futbolcu. Ya firarda, ya da sakatta... Onun da ambalajı iyi yapılırsa, satılma şansı var. Çünkü Avrupa piyasasında geçerli.

PATAGONYA DEĞİLİZ

Sıra Toshack'ta... Hayata şaka gözüyle bakıyorum. Futbolun da bir oyun olduğunu biliyorum. Senin de zeki bir adam olduğunu... Aptal bir adam espri yapamaz. Çok şık şakalarına gülüyor, hatta katılıyorum. Ama sana iyi anlatılmamış şeylere ve senin kullandığın tarza da zaman zaman kızıyorum. Bak Toshack... Sana son maç bitiminde yönelen kameralara, iki elini indirip bacak aranı işaret ettin. Adaşını gösterdin de iyi mi ettin? Bilmem ben ne kadar anlatabildim? O kadar da uzun boylu değil... Bu ülke de Patagonya hiç değil.

Son iki satır futbolculara... Aranızdan bir-iki tanesi, ‘‘Biz ne kadar kabahatli isek, Toshack da o kadar kabahatli’’ dedi. Ben de diyorum ki, ‘‘Doğrudur’’... Futbol ortak yapımdır, iyi yerlere hep birlikte taşınılır. Bu birliktelik de dört ayrı koldan oluşur. Bana göre ilk yarı üç kol çolak, bir kol sağlamdı. Taraftar her zaman olduğu gibi sınıfı geçti. Arıza; yönetim, Toshack ve siz futbolcularda. Bana göre lastik patladı ama film kopmadı. Silkinin be çocuklar... İnanın, yürekten giyilen Beşiktaş formasıyla herşey daha güzel olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!