NBA'da 'ırkçılık' skandalı

Güncelleme Tarihi:

NBAda ırkçılık skandalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 10:58

LA Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in ırkçı sözleri Amerika'da büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Kız arkadaşı V.Stiviano'nun NBA'in efsane oyuncularından Magic Johnson ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşması üzerine çılgına dönen Sterling'in yaptığı konuşmalar, başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere herkesi ayağa kaldırdı.

Sterling'in konuşmalarını kaydeden ve TMZ adlı yayın organına satan kız arkadaşı Stiviano, bu skandalı ortaya çıkarmış oldu.Kasette yer alan "Bu beni çok rahatsız ediyor. Onlarla yatabilir, istediğini yapabilirsin. Senden rica ediyorum siyahları maçlarımıza getirme" ifadelerin ortaya çıkmasının ardından NBA'in yıldız oyuncuları da yaptıkları açıklamalarla Sterling'e tepki gösterdi.

Magic Johson ve Lebron James, Sterling'e tepki gösterirken, ünlü rapçi Snoop Dog ise "o bir bok parçası" ifadelerini kullandı. NBA yönetiminin, Donald Sterling'in ırkçı sözleri ile ilgili yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise yapılacak toplantının ardından netleşecek.

Haberin Devamı

ABD Devlet Başkanı Barack Obama da, "NBA komisyoneri Adam Silver'ı tanırım, iyi adamdır. Gerekeni yapacaktır" sözleriyle olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!