NBA takımına Rus milyader talip

Güncelleme Tarihi:

NBA takımına Rus milyader talip
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 00:00

Rusya'nın en zengin işadamı Mihail Prohorov, NBA basketbol ligi takımlarından olan New Jersey Nets takımını almak için çalışmalar başlattı.

Haberin Devamı

1967 yılında kurulan ve son yıllarda kötü bir oyun sergileyip son iki sezondur Play-Off'a katılma imkânı bulamayan Nets'e takımına Mihail Prohorov haricinde 3 kişi daha talip oldu. Kulübe talip olan 4 kişi arasından birinin New Jersey Nets kulübü tarafından seçileceğini belirten Rus 'Dni.ru' haber sitesi, kulüp yetkililerinin Forbes tarafından Dünyadaki en zengin 24. kişisi olarak kabul edilen Mihail Prohorov'un araştırılmaya başlandığını yazdı.

Bilindiği üzere Mihail Prohorov'un sahibi olduğu Norilskiy Nikel şirketi, bu yılın haziran ayı başına kadar CSKA Moskova basketbol takımını finanse ediyordu. Haziran ayı başında bu takıma olan finansman desteğini azaltan Prohorov, bir başka basketbol takımını desteklemeye karar vermişti.

Yakın bir zamanda kamuoyuna açıklanması düşünülen New Jersey Nets Kulübü ile ilgili satış konusundaki karar, Rus basketbol severler tarafından da sabırsızlıkla bekleniyor. Bilindiği üzere bir başka Rus milyarderi Roman Abramovich, Chelsea kulübünü aldıktan sonra çok sayıda Rus bu takımın taraftarı olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!