Nazmi Avluca finalde

Güncelleme Tarihi:

Nazmi Avluca finalde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2009 13:48

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan Grekoromen Milli Takımı sporcularından Nazmi Avluca finale yükselirken, Serkan Özden ve Rıza Kayaalp çeyrek finalde elendi.

Haberin Devamı

84 kiloda mücadele eden, Milli Takım'ın Avrupa ve dünya şampiyonu kaptanı Nazmi Avluca ilk turda Finli Antti Hakala'yı 2-0 (2-0/1-0), ikinci turda İsrailli Deniz Nickolaev'i 2-0 (2-2/1-0), çeyrek finalde Polonyalı Pavel Poslat'ı ise 1 dakika 44 saniyede tuşla mağlup etti.

Avluca, yarı finalde de Azeri Shelva Gababadze'yi 2-0 (1-0/1-0) yenerek finale yükseldi. Nazmi Avluca, akşam seansında Rus Alexaj Mishin ile finalde mücadele edecek.

96 kiloda Serkan Özden ilk turda Makedonya'dan Radoslavljec'i 2-0 (1-0/6-0), ikinci turda Ukraynalı Sergely Rutenko'yu 2-0 (1-0/1-0) yendikten sonra çeyrek finalde evsahibi Litvanya'dan Mindaugas Ezeskis'e 2-0 (0-3/0-1) mağlup olmaktan kurtulamadı. Serkan Özden, Litvanyalı güreşçinin finale yükselmesiyle akşam seansında bronz madalya için mücadelesine repesajda devam etme şansını yakaladı.

Haberin Devamı

Milli Takım'ın 120 kilodaki genç sporcusu Rıza Kayaalp de ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Gürcü Guram Pherselidze karşısında rahat bir müsabaka çıkardı ve 2-0 (3-0/1-1) galip geldi. Kayaalp çeyrek finalde Rus Aleksandr Anunchin karşısında da başa baş bir mücadele ortaya koymasına karşın 2-0 (0-3/0-1) mağlup olmaktan kurtulamadı. Rus sporcunun yarı finalde İsveçli güreşçiye yenilmesiyle Rıza Kayaalp de tribüne çıktı.

Avrupa Güreş Şampiyonası, akşam seansında yapılacak repesaj ve final müsabakalarıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!