Namık Ekin'den yeni rekor denemesi

Güncelleme Tarihi:

Namık Ekinden yeni rekor denemesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 00:00

Emekli SAT Komandosu 68 yaşındaki Namık Ekin, kendisinin 124 saatlik, eski öğrencisi Cem Karabay'ın da 135 saatlik “Scuba ile Suyun Altında En Uzun Süre Yaşama” rekorunu 8 gün 8 geceye (192 saat) çıkararak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Dünya rekorunu elinde bulunduran Cem Karabay da daha önce hedeflediği, ancak kıramadığı 10 gün 10 gecelik rekoru elde etmek için hazırlanıyor.

Ekin, rekor denemesi için uzun süredir hazırlandığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan özel izinle Taksim Meydanı'na kurulacak platformun üzerine yapılacak “dev bir akvaryum” içinde dünya rekoruna imza atmak istediğini söyledi.

Amaçlarının arasında engellilerin sorunlarına dikkati çekmek de olduğunu aktaran Ekin, rekor denemesi için 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kapsayacak bir tarih belirlediklerini ifade etti.

Akvaryumun içine 8 Mayıs'ta gireceğini ve öncelikli hedefinin 8 gün 8 gece su altında kalmak olduğunu dile getiren Ekin, “Her şey yolunda giderse 18 Mayıs'a kadar da su altında kalabilirim. Rekor denemesi için Engelliler Haftası'nı özellikle seçtik. Onların yaşadığı sorunlara dikkati çekmek istiyoruz. Rekor denemesi yaptığım sırada bir gösteri yapılacak ve bu gösterinin gelirleri, engellilerin ihtiyaçları için harcanacak” diye konuştu.

Türkiye Judo Federasyonu Tanıtım ve İletişim Koordinatörü de olan Ekin, çalışmalarını Judo Milli Takımı'ndaki antrenör arkadaşlarıyla birlikte sürdürdüklerini kaydetti.

Namık Ekin, “Scuba (Dalıcı tarafından taşınan sıkıştırılmış hava veya gaz karışımları ile dalış) ile Suyun Altında En Uzun Süre Yaşama” rekoru haricinde 2014 yılına kadar başka rekor denemeleri de olacağını sözlerine ekledi.

“YARIM KALAN HESABI KAPATACAĞIM”

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde kurulan akvaryumda kırdığı “Scuba ile Suyun Altında En Uzun Süre Yaşama” dünya rekorunu halen elinde bulunduran Cem Karabay ise 2 yıl önce kendisini yetiştiren hocası Ekin'le yollarını ayırdıklarını bildirdi.

Ekin'e çalışmalarında şans dileyen Karabay, şöyle konuştu:
“2 yıl önce dünya rekorunu kırdım ve aslında daha iyisini yapabileceğimi de gösterdim. Bu rekoru daha önce kıran herkes suyun içine tam kuru kıyafetlerle girmiş, ancak ben bir şanssızlık yaşamıştım. Suya girerken elbisem su almıştı ve ben ıslak kıyafetlerle rekor kırdım. Çok daha uzun bir süre de kalabilirdim, ama herkes sudan çıkmam gerektiğini söylemişti. Sağlık durumumdan endişe etmişlerdi, ama hatırlıyorsanız ben akvaryumun merdivenlerinden yürüyerek inmiştim.
Biz o zaman da verdiğimiz taahhütlerin süre dışında hepsini yerine getirdik. O zaman da 10 gün 10 gece diye yola çıkmıştık, ama nasip olmadı. Bu yıl yarım kalan hesabı kapatacağım ve şartlar yine aynı şekilde olmak üzere 240 saat su altında kalacağım. Her şeyi bir yana bıraktık. Şu an sadece kıracağım rekora odaklandım. Benim işim su altında yaşamak...”

Rekor denemesini yine İstanbul'da yapacağını, ancak İstanbul'da kesin bir tarih belirlenmediğini anlatan Karabay, şu an için 8 ayrı yerle görüşmelerini sürdürdüğünü, yerin gelecek hafta kesinleşebileceğini söyledi.

Cem Karabay, 2 yıl önce kullandığı akvaryumdan çok daha büyük bir akvaryumun içine gireceğine dikkati çekerek, “Türkiye'de bizim elimizdeki teknolojik imkan, sanırım kimsede yoktur. Bu sefer gireceğim akvaryum çok daha zengin olacak. Suyun altında televizyonlar canlı yayın bile yapabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!