Nadal 1 yılda tepetaklak!

Güncelleme Tarihi:

Nadal 1 yılda tepetaklak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 20:46

Kariyerinde toplam 99 kez final oynayan, 67 şampiyonluğunun 47’sini toprak kort turnuvalarında elde eden, Fransa Açık şampiyonluklarına ambargo koyan ve herkes tarafından ‘Toprak kortun kralı’ olarak nitelendirilen Rafael Nadal, son iki hafta içinde önce Buenos Aires, ardından Rio’da finali göremeden elendi. 

Haberin Devamı

Her ikisi de toprak kort turnuvaları olan, diğer katılımcı oyuncuların Nadal seviyesinin bir parça altında kaldığı düşünülen turnuvalarda yarı finallerde elenmesi doğal olarak sürpriz gibi gösterilse de, özellikle son 2 yıllık karnesi, Rafa’nın geldiği son durumunun tesadüf olmadığını gözler önüne seriyor. 

BİR YILDA ZİRVEDEN 10. BASAMAĞA
Diz, el bileği ve bel sorunlarının yanı sıra, form tutmaya başladığı dönemde bir de apandisit ameliyatı olan Nadal, elbette tüm bu sakatlıkların da etkisiyle başlayan olumsuzlukları bir türlü gideremedi ve 2014 yılı Haziran ayında geriden gelip devraldığı 1 numara koltuğunu tekrar Djokovic’e devretmekle kalmadı, tam 1 yıl sonra, 2015 yılı Haziran ayında 10. sıraya kadar geriledi. 

2015, EN AZ KUPA KAZANDIĞI YIL OLDU
Sert ve çim zeminlerde sallantılar yaşasa da, çok daha istikrarlı olduğu toprak kort turnuvalarında elde ettiği şampiyonluklarla ‘toprağın ağası’ unvanını hak eden Nadal’ın 2015 yılında yer aldığı 8 toprak kort turnuvasında sadece 2 şampiyonluk kazanması, işlerin yolunda gitmediğinin göstergesiydi.

2015’te toprak kortta sadece Arjantin ve Almanya’da kupa kaldıran, yıllarca domine ettiği Fransa Açık’ta çeyrek finalde elenen Rafa, 5 farklı toprak kort turnuvasında final dahi göremedi.

Yılı 3 şampiyonluk görerek tamamlayan Nadal, böylece 11 yıllık kariyerinde, 2011 yılıyla birlikte, en az kupa kaldırdığı  sezonu geride bırakmış oldu. 81 maçta 20 kez mağlup olan Nadal ayrıca Avustralya Açık ve Fransa Açık’ta çeyrek final, Wimbledon’da 2. tur ve Amerika Açık’ta 3. turda elenerek hayal kırıklıklarını farklı boyuta taşıdı. 

Nadal 1 yılda tepetaklak

“NEREDE O ESKİ NADAL?”
Son 1.5 yıllık karnesi kırıklarla dolu olan Rafa’nın bu yıl yer aldığı 4 turnuvada da şampiyon olamaması çok kişiyi şaşırtmadı. En kritik detay ise, 2009 yılında şampiyonluk yaşadığı Avustralya Açık’ta bu yıl henüz ilk maçında Verdasco’ya elenmesiydi.

Birçok maçında ‘Nerede o eski Nadal?’ dedirten ve en önemlisi final göremeden elenmeyi alışkanlık haline getiren Rafa’nın tam randımanlı şekilde geri dönebilmesi birçok tenisseverin istediği ancak artık giderek uzaklaşan bir hayal durumuna geldi.

TAM 10 AYDIR İLK 4’E GİREMİYOR
Nadal “Bu yıl 3 turnuvada da benzer hatalarla kaybettim. Sıkıntıyı biliyoruz ancak şimdilik çözüm üretemiyoruz” cümlesini kurarak kendi durumunu çok net özetliyor. Bahsi geçen sıkıntı kısa vadede çözülemeyecek gibi görünüyor. İşin gerçeğiyse, tam 10 aydır dünya sıralamasında ilk 4’e giremeyen Nadal ile rakiplerinin arasındaki fark, her geçen gün daha da artıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!