Mustafa Çulcu: Olmayan korner, penaltı ve yanlış kartlar...

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Olmayan korner, penaltı ve yanlış kartlar...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 00:32

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Beşiktaş-Bursaspor maçının hakemi Barış Şimşek'in performansını değerlendirdi. Siyah beyazlı takımın 2. ve 3. gollerinden önce Şimşek'in çok ciddi hatalar yaptığına dikkat çeken Çulcu, hakemin kartlarını da yanlış kullandığını vurguladı.

Haberin Devamı

DAKİKA 5: HAMZAOĞLU KARARLARI DOĞRUYDU
Taç kararına tepki koyan Hamza Hamzaoğlu topu yere vurdu. Hakemin Hamzaoğlu'na ikazı yerindeydi. Maçın sonuna doğru sinirlenen Hamzaoğlu'nu tribüne göndermesi de doğru.

DAKİKA 19: OFSAYT KARARI DOĞRU
Beşiktaş'ın Marcelo ile attığı golde hakemin ofsayt yorumu doğru. Marcelo, kaleci Harun'u etkiliyor.

DAKİKA 21: GOMEZ'İN GOLÜ TEMİZ
Gomez'in attığı golde ofsayt yok. Hosogai ofsaytı bozuyor.

DAKİKA 23: SIVOK ÇIKAN SARI DOĞRU AMA HOSOGAI'Yİ ATLADI
Sosa'nın ayağına basan Sivok'un sarı kart görmesi doğru karar. Ancak o esnada Hosogai de Atiba'nın hayalarına bir hareket yaptı. Hakemin bu pozisyonu tolore etmesi kabul edilemez.

DAKİKA 47: PENALTI BEKLENTİLERİ BOŞUNA
Bursaspor ceza alanındaki Gomez-Hosogai mücadelesinde Hosogai'nin rakibe herhangi bir darbesi yok. Beşiktaşlılar penaltı bekledi ama devam kararı doğru.

Haberin Devamı

DAKİKA 51: OLMAYAN KORNERDEN GOL GELDİ
Beşiktaş hücumunda hakem önce aut dedi, sonra Gomez'in tepkisini görünce kornere döndü. Halbuki pozisyon auttu. O kornerde Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Bu golde Alexis'e gol pasını veren Atiba ise ofsayt değildi, içeriden çıktı.

Mustafa Çulcu: Olmayan korner, penaltı ve yanlış kartlar...
DAKİKA 56: VERİLEN PENALTI YANLIŞ
Hosoga-Sosa mücadelesinde Hosogai'nin herhangi bir darbesi yoktu. Verilen penaltı yanlış. Hakem poziyonun çok dibinde olmasına rağmen yanlış bir karar verdi.

DAKİKA 71: JEM PAUL OFSAYT DEĞİL
Bursaspor'un ikinci golünde Stoch'a asist yapan Jem Paul Karacan ofsayt değil. Gol temiz.

DAKİKA 76: BATALLA KIRMIZI GÖRMELİYDİ
59. dakikadan bir sarı kartı olan Batalla'nın, topla giden Quaresma'ya arkadan yaptığı müdahalenin karşılığı ikinci sarıdan net kırmızı kart olmalıydı. Hakem sadece faul verdi.

Mustafa Çulcu: Olmayan korner, penaltı ve yanlış kartlar...
DAKİKA 90 VE UZATMALAR: KIRMIZI KARTLAR ÇOK GECİKTİ 
90. dakikada hakemin düdüğünden sonra topu ileri vuran Quaresma'ya sarı kart gösterilmesi doğru karar. Sarısı olan Quaresma'nın 90+3'te Hosogai'ye bir girişi var ki, bu hareketin karşılığının ikinci sarıdan kırmızı olması gerekirken, hakem maalesef ihraç edemedi. Hakemin bitiş düdüğünün ardından Hosogai, Quaresma'ya vücuduyla darbe yaptı. Buna sinirlenen Quaresma da geldi ve cevap verdi. Hakem, ikisine de ikinci sarıdan kırmızı kart göstererek gecikmiş biçimde ihraç etti.

Haberin Devamı

SONUÇ: BARIŞ ŞİMŞEK SON BÖLÜMDE KONTROLÜ ELİNDEN KAÇIRDI
Hakem Barış Şimşek, maçın akışı içinde bazı 'olan' faulleri vermeyip 'olmayan' faulleri verince oyun gerildi. Hele ki pas geçtiği net sarı kartlar ve ikinci sarıdan kırmızı kartlar maçın son çeyreğinde tansiyonun yükselmesine neden oldu. Hakemlikte maçı nerede ve nasıl bitireceğini bilmek bir sanattır, ustalıktır. Barış Şimşek maça çok soğuk kaldı, otoritesini, kişiliğini ve ağırlığını sahaya yansıtamadı. Son bölümde kontrolü elinden kaçırdı. Bu nedenle maçın son bölümünde her şey oldu.
Vodafone Arena Beşiktaş'a ve Türk futboluna hayırlı olsun.

BAKMADAN GEÇME!