Muratpaşa devrimi

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa devrimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fikret Doğan, bu takımı Birinci Lig'de oynatacak

Potadaki temsilcimiz basketbol tarihinde bir ilke imza atıyor. Lacivert kırmızı beyazlı ekibin kadrosundaki 12 oyuncunun 9'u 17 yaşında. 20 yaşındaki guard Tufan Ersöz takımın en yaşlısı.

CESARETE BAK

Geçtiğimiz sezon sonunda TOFAŞ'ın çekilmesi üzerine Birinci Lig'e alınan Muratpaşa Belediyespor, 4 günlüğüne geldiği Antalya'da basketbolseverlerin huzuruna çıktı. Antalya'da, İkinci Lig ekibi Antalyaspor ile iki hazırlık maçı yapan lacivert kırmızı beyazlılar, yaş ortalaması 18 olan ve bölgesel lig için bile çok genç sayılacak kadrosu ile dikkat çekti. Kadrosundaki 12 oyuncudan 9'u 17, 2'si 19, biri 20 yaşında.

TRANSFER TAMAM

Muratpaşa, Letonyalı Valters'ten sonra ikinci yabancı transferini de Yugoslav Vrancs'i renklerine bağlayarak gerçekleştirdi. Valentin ve Nikolay Pastal ise Türk statüsünde oynayacak. Oyunculardan Ender Arslan, Atakan Altuğ, Ahmet Yılmaz, Erkan Veyseloğlu, Oktay Yılmaz, Enver Ekmen, Slavko Vrancs, Valentin Pastal ve Nikolay Pastal 17, Hasan Özkan ve Kristaps Valters 19, takımın en yaşlısı Tufan ise 20 yaşında.

ÖNCE PLAY-OFF

Antrenör Fikret Doğan, Basketbol Birinci Ligi'nin tarihindeki en genç takımı kurarak bir ilke imza attıklarını, hedeflerinin Play-Off olduğunu söyledi. Doğan, ‘‘Efes Pilsen'in genç takımındaki en başarılı oyuncuları bünyemize kattık. Kadromuz çok genç gibi görünmesine rağmen, tecrübeli diyebileceğimiz oyunculardan kurulu. Bunların 9'u, 20 ila 100 arasında Genç ve Ümit Milli Takım'da forma giymiş oyuncular’’ dedi.

SONRA AVRUPA

Türk basketbolunun yeni genç yıldızlarının Muratpaşa'dan çıkacağını ifade eden Doğan, ‘‘Letonyalı guardımız Kristaps Valters de, ülkesinde tam 100 kez Genç ve Ümit Milli olmuş. Birinci hedefimiz, bu çocuklarla önce Play-Off'a kalmak, sonra ülkemizi Avrupa'da temsil etmek. Şimdi bizim hayal sayılacak hedefler peşinde koştuğumuzu düşünenler de olacak. Lig başlayınca hayalci olmadığımızı görecekler’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!