Mükemmel G.Saray

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel G.Saray
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

G.Saray dün akşam İsviçre şampiyonunu sürklase etti. Sion'da aldığı 4-1'lik galibiyet belki de Avrupalılar için bir sürpriz olarak düşünülebilir ama dün akşam G.Saray gerçek gücünü gösterdi ve karşısında kafa kafaya oynamaya çalışan bir futbol takımı bulduğu zaman nasıl goller atacağını, nasıl gol pozisyonuna gireceğini, nasıl kontratak yapacağını gösterdi. Oyunun ilk yarım saati pek öyle beğenilecek gibi değil. Ama sonra G.Saray coştu, coştukça gol attı, gol attıkça da İsviçre şampiyonu Sion ufaldıkça ufaldı.

Hep böyle Hagi

Dün Hagi mükemmeldi. Ama nasıl mükemmeldi ona dikkat etmek lazım. Oynadığı sürece Hagi hep kenarlardaydı. Yaptığı ortalar, verdiği paslar fevkalade idi. Hagi, hep böyle oynamalı. Yalnız Sion'a karşı değil. Lig maçlarında G.Saray karşısında kendi ceza sahasının üstünü kapatan takımlara karşı da. İlie'nin attığı ilk gol bir harika kombinezon neticesinde oldu. Hagi, Filipescu'ya veri. Filipescu, İlie'ye. İlie de perdeyi açtı. İşte G.Saray böyle kanatlardan oynarsa, rakibinin arkasına dolaşırsa, dolaşmayı ön planda tutarsa her an golü bulabilir. Dün olduğu gibi.

Tugay, orta sahanın bir organizatörüydü. Az pas hatası yaptı. Ancak, bir yan ortada Quattara'nın attığı golde G.Saray'ın defansı ve kaleci Volkan uyudu. Neyse, Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Hepimize mutlu olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!