Mrsic'siz olmaz

Güncelleme Tarihi:

Mrsicsiz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Troy Pilsner Antrenörü Murat Özgül, Avrupa Ligi'nde mücadele eden bir takımda forma giymek için izin isteyen Boşnak basketbolcuyu bırakmıyor.

LAYIK OLACAĞIZ Geçen yılın ortasında devraldığı Troy Pilsner'de başarılı bir grafik çizen Murat Özgül, önümüzdeki sezon ligde fırtına gibi eseceklerini söyledi. 1.Lig'deki İzmir kulüpleri arasında transferde en hareketli takım olan sarı-siyahlıların genç antrenörü, ‘‘Geçen sezon başlayan değişim sürecek. İzmir'e layık bir takım yaratacağız’’ dedi.

KURALLAR DEĞİŞTİ Sydney Olimpiyatları nedeniyle 7 Ekim'de başlayacak 2000-2001 sezonunda yeni kurallar uygulanacağını belirten Özgül, ‘‘En önemli değişiklikler hücum süresinin 24 saniyeye, yarı saha geçiş süresinin 8 saniyeye inmesi. Bu kurallara uygun yapıda bir takım kurmaya çalışıyoruz. Hızlı, ama ne yaptığını bilen bir hücum anlayışında olacağız’’ diye konuştu.

İKİ TRANSFER DAHA Oyuncu seçimlerinde, kural değişikliklerini kıstas aldıklarını vurgulayan Özgül, ‘‘Güray tam bir görev adamı. Umut ise geleceğe dönük bir isim. Nedim kendisini ispatlayacak. Cizmic aksilik çıkmazsa kalacak. Yerli bir 2 numara ve pota altında hem 4, hem 5 oynayabilen bir yabancıyla transferi kapatacağız’’ dedi.

ARTILAR EKLEDİ Özgül, Mrsic'in ‘‘Gitmek istiyorum’’ demecine karşılık şöyle konuştu: ‘‘Mrsic'in bırakılmasına karşıyım. Çünkü takımın yapısını onun üzerine kurduk. Geçen sezon basketboluna artılar ekledi. Sayı yükü azalınca, asist özelliği de ön plana çıktı. Yine de sayı kralı oldu. Üst seviyede mücadele etmek istemesi normal. Ancak bu sene için Mrsic'siz bir takım hiç düşünmedik.’’

HEDEF AVRUPA İzmirli ve genç oyuncularla 20 Temmuz'da çalışmaya başlayacaklarını, 1 Ağustos'ta da sezonu açacaklarını hatırlatan Özgül, sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Ağustos içinde Ege Bölgesi'nde kamp yapacağız. Eylül'de de en az 15 hazırlık maçı oynayacağız. Hedefimiz, Avrupa Kupaları'na katılmak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!