Monaco'da Hamilton zafere uzandı

Güncelleme Tarihi:

Monacoda Hamilton zafere uzandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 18:56

Yağmurun damga vurduğu Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın altıncı yarışı Monaco Grand Prix'sini Lewis Hamilton kazandı.

Haberin Devamı

Yağmur altında ve güvenlik aracı önderliğinde başlayan yarış bir çok kazaya sahne oldu. Yarışı ilk sırada başlayan Daniel Ricciardo Lewis Hamilton'un tek pit stopluk stratejisi karşısında geriye düşerek yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarışın yağmur altına geçen bölümünü pole pozisyonundan başlayan Daniel Ricciardo ilk sırada götürse de yağmurdan sonraki bölümde rakiplerinden bir pit az yapan Lewis Hamilton öne geçti. Hamilton harici öndeki tüm pilotlar bir kez daha geçiş lastiği için pite girerken, Hamilton uzun süre başladığı lastiklerle giderek bir pit stop azalttı.

Monacoda Hamilton zafere uzandı

Pistin kurumasıyla slik (ultra yumuşak) lastiklere geçildiğinde Hamilton liderliğini korumayı başardı. İngiliz pilot yarışın sonuna kadar bu lastikleri korudu ve damalı bayrağı ilk sırada görerek, bu sezonki ilk zaferini kazanmış oldu.

Haberin Devamı

Yarışın ilk bölümünün lideri Ricciardo, 2. pitlere geldiğinde pit ekibi hazır olmadığı için çok fazla zaman kaybetti ve pit çıkışında Hamilton'a geçildi. Ricciardo uzun süre geçmeye çalışsa da kaybettiği liderliği tekrar kazanamadı.

Monaco'da podyumu tamamlayan isim sürpriz bir şekilde Force India pilotu Sergio Perez oldu. Yarışa 7. sıradan başlayan Perez, pit stratejisinin de sayesinde iyi bir yükseliş gösterdi ve yarışı 3. sırada tamamladı.

Monacoda Hamilton zafere uzandı

Yarışa 4. sıradan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, pit stoplardan sonra Williams'tan Felipe Massa'nın arkasında takılınca fazla vakit kaybetti ve geriledi. Vettel yarışı 4. sırada tamamladı.

Yarışa 9. sıradan başlayan Fernando Alonso, kusursuz bir sürüş ile beraber Rosberg'e karşı harika bir savunma yaparak yarışı 5. sırada tamamlayan isim oldu.

Çok iyi bir yarış çıkaran Force India'nın diğer pilotu Nico Hulkenberg, son anda Nico Rosberg'i geçerek 6. oldu.

Haberin Devamı

Yarışa 2. sıradan başlayan şampiyona lideri Rosberg, yarışın başından itibaren yavaş kaldı. Bir süre takım arkadaşı Hamilton'ı arkasında tutan Rosberg, daha sonra yol verdi. Ancak Rosberg'in gerilemesi pit stoplarda devam etti. Son anda Hulkenberg'e geçilen Rosberg ancak 7. olabildi. Rosberg şampiyona liderliğini korusa da puan farkı bir miktar kapanmış oldu.

Monacoda Hamilton zafere uzandı

Antrenmanlarda ve sıralamalarda oldukça güçlü performans gösteren Toro Rosso'da Carlos Sainz 8. olurken onu McLaren'den Jenson Button takip etti. Böylece McLaren, Monaco'dan çifte puanla ayrıldı.

Monaco'da son puan Williams'tan Felipe Massa'nın oldu. Williams beklendiği gibi yarışta da yavaş kaldı. Takımın diğer pilotu Valtteri Bottas 12. olurken onların arasında Haas'tan Esteban Gutierrez yer aldı.

Haberin Devamı

Manor pilotu Pascal Wehrlein yarışı 13. sırada tamamlayan isim olurken onun dışında damalı bayrağı görebilen isimler Romain Grosjean ve Rio Haryanto oldular.

Sauber pilotları Marcus Ericsson ve Felipe Nasr son virajdaki temasları sonucunda yarışa erken veda ettiler.

Yarışa son sıradan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, çok iyi yükseliş gösterse de kaza yaptı. Kaza yaparak yarış dışı kalan diğer isimler Renault pilotları Jolyon Palmer ve Kevin Magnussen, Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat ve Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu. Palmer düzlükte aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere vururken, Raikkonen U virajda dönemedi ve bariyerlere çarptı.

Haberin Devamı

Sezonun 7. yarışı olan Kanada GP'si 12 Haziran'da gerçekleşecek.

Monacoda Hamilton zafere uzandı
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!