Modern pentatlonda başkan Yaşar Akşin

Güncelleme Tarihi:

Modern pentatlonda başkan Yaşar Akşin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 17:59

Modern Pentatlon Federasyonu 3. Olağan Genel ve Mali Kurulu'nda başkanlığa Yaşar Akşin seçildi.

Ankara Angora Otel'de yapılan genel kurulda divan başkanlığına Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi seçildi. Genel kurulda toplam 171 delegeden 141'i oy kullandı. Delegelerden 72'sinin desteğini alan Yaşar Akşin başkanlığa seçildi. Diğer başkan adayı Hakan Karakaya ise 68 oy alırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Yaşar Akşin, seçildikten sonra yaptığı konuşmada sıkıntılı bir göreve başladığının bilincinde olduğunu söyledi.

Bu “sıkıntılı iş” için seçim öncesi delegenin desteğini istediğini kaydeden Akşin, “Sizler de bana destek vererek başkanlığa seçtiniz. Umarım sizi utandırmayıp, başarılı olurum” dedi.

Öte yandan genel kurulda Turgay Çetinkaya dönemi yönetim kurulu ve denetim raporları ibra edilmedi.

Yaşar Akşin'in Yönetim Kurulu listesinde Bülent Tarhan, Abdullah Açıkgöz, Davut Üstünay, Şerafettin Özcan, Hasan Hüseyin Öner, Ümit Doğan, Hacı Yusuf Ünal, Behcet Cesur, Nahit Bingöl, Nurettin Kulalı, Mehmet Yılmaz, Kemal Çağrı Kahyaoğlu, Fazlı Yıldırım ve Gülcan Gürsoy yer aldı.

Denetleme Kurulu'nda ise Mahmut Ruşen Altun ile Mustafa Hisar bulunuyor.

Divan seçiminde gerginlik

Genel kurulda Divan Kurulu'nun seçiminde gerginlik yaşandı.

Divan Kurulu başkanlığı için Fazlı Bayram Hadi ve Şerafettin Özcan önerildi. Yapılan ilk oylamada 2 aday için sayılan oyun toplam delege sayısını geçmesi üzerine, salonda karışıklık çıktı ve yeniden sayım istendi.
Salonda bulunan misafirlerin de sayıldığı ifade edilirken, yeniden yapılan oylamada 59 oy alan Hadi, divan başkanı oldu. Şerafettin Özcan ise 54 oyda kaldı.

Başkasının kimliğiyle sıraya girdi

Genel kurulda oy kullanma sırasında da gerginlik yaşandı.
Sandık başında oluşan oy verme sırasında bir kişinin başkasının kimliğini de taşıdığı fark edildi. Bunun üzerine emniyet görevlilerine haber verildi. Genel kurulun yapıldığı salona gelen görevliler, 2 kimlik taşıyan kişiyi gözetim altına aldı.

Genel kurul öncesi kendisine delege kimliği de verildiği öğrenilen kişinin, Gaziantep'ten seçim için Ankara'ya geldiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!