Misses Robinson

Güncelleme Tarihi:

Misses Robinson
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 00:00

The Mirror gazetesi, "0-2 senin için, Bayan Robinson" başlığını atıp, "Utanç verici yenilgi sırasında İngiltere futbol tarihinin en yüz kızartıcı gollerinden birini yedi" dedi. Robinson, "Her zamanki gibi vurmak istedim, ama top orada yoktu" diye kendini savundu.

DÜNYA Kupası’nda hayal kırıklığı yaşayan İngiltere Milli Takımı, Euro 2008 Elemeleri E Grubu’nda cumartesi günkü golsüz Makedonya beraberliğinin ardından, önceki gece Hırvatistan’a 2-0 yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Ancak İngiltere’nin sergilediği futbol ve aldığı sonuçtan çok hem Ada’da hem de elemelerde geceye damgasını vuran olay kaleci Paul Robinson’ın geri pasını ıskalayarak yediği ikinci goldü. 26 yaşındaki Robinson, bu komik golle İngiltere’de alay konusu olurken, The Mirror gazetesi "0-2 to you, Misses Robinson" (0-2 senin için, Bayan Robinson) başlığını attı.

Yüz kızartıcı gol

Gazete, "Robinson, Hırvatistan karşısında alınan utanç verici yenilgi sırasında İngiltere futbol tarihinin en yüz kızartıcı gollerinden birini yedi. Tottenham kalecisi, Eduardo Da Silva’nın Hırvatları öne geçiren golünden 8 dakika sonra, Garry Neville’nin geri pasında topu tamamen ıska geçerek gol olmasına neden oldu. 90 dakika boyunca önemli kurtarışlar yapan Robinson ilk golde de hatalıydı. Robinson bu maç sonrası Gordon Banks’in 7 maç gol yememe rekoruna ortak olma şansını kaçırdı" ifadesi kullandı.

Sekince ıskaladım

The Mirror, Robinson’ın da "Bu pozisyonda yapılabilecek hiçbir şey yoktu. Çünkü top yerden sektiği için ıskaladım. Böyle şeyler olacağını tahmin edemezsiniz. Topa her zamanki gibi vurup uzaklaştıracaktım ama top orada yoktu" sözlerine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!