Mirsad'ın savaşı

Güncelleme Tarihi:

Mirsadın savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

New York Knicks Coach’u Van Gundy'e ‘‘Ya beni oynat, ya da gönder’’ dedi...

NBA'de 2 Kasım'da başlayacak sezon öncesi Mirsad Türkcan, Van Gundy'e ‘‘Sürekli forma imkanı bulursam yıldız olurum. Ama kadroya almayacaksanız gönderin’’ dedi. Van Gundy, ‘‘Zaten Knicks'te yer alarak büyük iş başardın. Bu kadar hırslı beyaz oyuncu görmedim’’ yorumunu yaptı.

Oynama hırsı

Geçtiğimiz yıl NBA'in güçlü takımlarından New York Knicks ile 3 yıllık anlaşma imzalayan Mirsad Türkcan, bu ünlü kulüpte forma giymek için büyük mücadele veriyor. NBA'de 2 Kasım'da başlayacak sezon öncesi geçen yılın finalisti Knicks Coachu Jeff Van Gundy ile görüşen Mirsad ‘‘Ya beni oynat, ya da başka takıma gönder’’ dedi.

Daha çok şans

Knicks'te 4 hazırlık maçına çıkan Mirsad, son ikisinde 14 sayı 9 ribaund ve 9 sayı, 6 ribaundluk performanslar sergiledi. Madison Square Garden'da Knicks'in Philedelphia 76'ers'e 94-86 yenildiği hazırlık karşılaşmasında forma giymeyen Mirsad, maç öncesinde Coach Van Gundy ile görüşerek daha fazla takımda oynamak istediğini belirtti.

Kendimi kanıtlarım

Daha çok şans verilse Knicks'in büyük yıldızlarından biri olacağını belirten Mirsad, Van Gundy'e ‘‘Sürekli forma giyme imkanı bulursam, takımın yıldızı olurum. Eğer kadroya almayacaksanız, bırakın başka takıma gidip kendimi göstereyim. O zaman siz de benim nasıl oynadığımı görürsünüz’’ diye konuştu.

Van Gundy'nin yanıtı

Gundy ise ‘‘NBA, Amerika'da yaşayan herkesin büyük rüyasıdır. Sen burada olmakla zaten bunu başardın. Fakat henüz çaylaksın tecrübe kazanmalısın’’ yanıtını verip ‘‘Ben bu kadar hırslı ve kendine güvenen beyaz oyuncu görmedim’’ yorumunu yaptı. Mirsad, önümüzdeki günlerde takımda yine fazla oynama şansı bulamazsa yeni takım arayışına girecek.

PLANLARINI ANLATTI

Pivot Patrick Ewing'in yedeği Criss Dudley ile birlikte Knicks'in 2. beyaz oyuncusu Mirsad, arkadaşımız Razi Canikligil'e takımda daha fazla oynama şansı verilmezse yeni kulüp arayışına gireceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!