Minnesota'ya şov yaptı

Güncelleme Tarihi:

Minnesotaya şov yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 11:53

Enes Kanter, NBA Draftı’nda 2. sırada seçme hakkına sahip olan Minnesota Timberwolves için özel bir idman gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

2011 NBA Draftı için geri sayım hızla ilerlerken 23 Haziran akşamı gerçekleştirilecek seçimler öncesinde genç milli oyuncu Enes Kanter, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Utah Jazz (3.sıra), Toronto Raptors (5.sıra) Cleveland Cavaliers (1. ve 4. sıra) Enes, dün ise NBA Draftı’nda 2. sırada seçme hakkına sahip olan Minnesota Timberwolves için özel bir idman gerçekleştirdi.

İdmanda bireysel yeteneklerini sergileyen Enes, karşısına idmanda eşlik etmesi için çıkartılan Oakland Üniversitesi’nin 2.10’luk pivotu Keith Benson’ı ise performansıyla adeta “denize döktü”.

İdman sonrasında bir açıklamada bulunan Minnesota Timberwolves’un Genel Menajer yardımcısı Tony Ronzone, Enes Kanter gibi draftta ilk 5 sırada seçilmesi beklenen bir oyuncunun, draftta yüksek sıralarda seçilmesi beklenen birçok oyuncunun aksine diğer oyunculara karşı idmanda mücadele etmeyi seçmesinin artık sık görülmeyen bir hadise olduğunu belirtti ve “Bu Enes’in rekabetten asla kaçmadığını kanıtlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

NBA’de uluslararası basketbolu bilen en iyi isimlerden biri olarak ün yapan Ronzone, Enes’i 16 yaşından beri takip ettiğini ve Türk oyuncunun idmandaki performansıyla Timberwolves yöneticilerini “çok etkilediğini” söyledi.

Tony Ronzone ayrıca Enes Kanter’in çok yüksek bir özgüvene sahip olduğunu vurgularken Enes’in Amerika’daki uzun oyuncuların aksine basketbol oynamayı sevdiğini hatta genç oyuncunun bir “basketbol bağımlısı” olduğu ifade etti.
 
PAZARTESİ YENİDEN CLEVELAND’DA

Minnesota Timberwolves için verdiği idman sonrasında akşam saatlerinden Chicago’ya dönen Enes Kanter, bugün ise NBA Draftı’nda 6. sırada seçecek olan Washington Wizards için Chicago’daki ATTACK Athletics tesislerinde özel bir idmana çıkacak.

19 yaşındaki 2.10’luk forvet/pivot draft öncesindeki son özel idmanını ise 20 Haziran pazartesi günü Cleveland şehrinde, draftta 1. ve 4. sırada seçim hakkına sahip olan Cleveland Cavaliers için gerçekleştirecek.

Öte yandan Enes Kanter’in menajeri Max Ergül, yaptığı açıklamada Cleveland’a Enes’in 1. sırayı hak ettiğini göstermek için gideceklerini ve ayrıca Cavaliers’ın sahibi Dan Gilbert ile de özel bir görüşme yapacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!