Minibüsteki prens

Güncelleme Tarihi:

Minibüsteki prens
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kocaelispor maçında attığı iki golle Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan Nihat, Oktay ve Hakan Şükür'ü örnek alıyor ve ‘‘Atatürk'ün söylediği, ‘Ben sporcunun zeki ve çevik olanını severim' sözünü ilke edindim. Futbol yaşantım boyunca da bu ilkeden sapmayacağım’’ diyor.

Kartal’ın yeni yıldızı

Beşiktaş'ta yeni sezonun yıldızı, 18 yaşındaki Nihat Kahveci. PAF Takım'dan antrenör Hürser Tekinoktay'ın yetiştirdiği ve kısa bir sürede hazırlayarak A Takım'a yolladığı Nihat, İstanbul'un varoşlarından Bağcılar'da ailesi ile birlikte yaşam savaşı veriyor.

Bir takım formaya geldi

Sezon başında A Takım'da aynı formayı giydiği arkadaşları 350 ile 400 milyar liraya imza atarken Nihat yönetimin uzattığı boş sözleşmeye 15 milyara evet dedi. Çünkü o bir yıl önce Amatör Lig'de Esenler futbol takımından bir takım formaya transfer edilmiş nereden geldiğini çok iyi biliyordu.

Minibüs ve otobüs

Emekli bir babanın oğlu olan ve ailesine futboldan kazandığı para ile bakan Nihat, Ohen, Del Solar ve Sellami'ye yönetim tarafından özel araba tahsis edilirken müteviziliğini elinden bırakmadı, 2 yıldır Bağcılar'dan, Beşiktaş'ın antrenman ve maçlarına minibüs ve belediye otobüsü ile gidiyor.

Oktay desteği

Teknik Direktör Toshack'ın gurur duyduğu ve Antrenör Fuat Yaman'ın vazgeçemediği isimlerden olan Nihat, forvette Oktay ile çok iyi uyum sağladığını belirterek şöyle konuştu: ‘‘Oktay ağabey bana yardımcı oluyor. Attığım her golde onun imzası var. Beni her zaman destekliyor.’’

Atatürk'ün izinde

Türkiye'den Oktay ve Hakan Şükür gibi iki büyük golcüyü örnek aldığını ifade eden Nihat tüm geçim sıkıntısına rağmen şöyle konuşuyor: ‘‘Büyük Atatürk'ün söylediği, ‘Ben sporcunun zeki ve çevik olanını severim' sözünü kendime ilke edindim. Futbol yaşantım boyunca da bu ilkeden sapmayacağım.’’

MİNİBÜSLE GİDİYOR

Beşiktaş'ın gencecik yıldızı Nihat, siyah beyazlı takımın altyapısına bir takım forma karşılığı transfer olmuş, sezon başında da 15 milyar liraya sözleşme imzalamıştı. Bağcılar'da oturan Nihat, antrenman ve maçlara minibüsle gidip geliyor.

FORMA AŞKI

Kocaelispor maçında attığı iki golle takımını üç puana taşıyan Nihat, siyah beyazlı formanın aşığı. Beşiktaş’ın sembol golcüsü Feyyaz'ın verdiği formayı evinde saklayan Nihat, arkadaşımız İsmail Er’e ‘‘Ben, Feyyaz ağabey gibi sembol olmak istiyorum’’ diyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!