Mini PC’nin babayiğidi

Güncelleme Tarihi:

Mini PC’nin babayiğidi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 20:20

Türkiye’nin büyük projelerine ürettiği ‘teknolojik’ çözümlerle, küresel markalara kök söktüren technopc, Cezayir’de üçüncü projesini aldı. ‘Mini PC’de çok iddialı olan marka, bu konuda TÜBİTAK ile yürüttüğü ‘yerli ürün’ projesini de başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

SİVASLI Murat, Miktat, Sedat ve Vedat Yücel kardeşlerin 1998’de kurdukları Yücel Elektronik, kurumsal pazarda ‘technopc’ markasıyla küresel devlere adeta kök söktürüyor. Müşterileri arasında, Sarar, Kemal Tanca, Hakmar, Mopaş, Atasun Optik, Selçuk Ecza Depoları gibi farklı alanlardan büyük perakendecilerle, Merkez Bankası, Garanti Bankası ve Denizbank gibi finans devleri ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) gibi kamu kurumları bulunan Yücel Elektronik’in genel müdürü Murat Yücel, girişimciliğe 1998’de Ümraniye’de bilgisayar ve cep telefonu satarak başladıklarını anlatıyor. Yücel, kurumsal pazardaki hızlı gelişmeler üzerine bu alanda tedarikçi olarak büyüdüklerini vurguluyor ve şirketin güncel durumunu şöyle anlatıyor:  

CEZAYİR JANDARMASINA SİSTEM

“2016’da 21 milyon dolar ciro yaptık. 62’si doğrudan olmak üzere yaklaşık 150 kişilik istihdamımız var. İhracata da başladık. Bu yıl 5 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. İran’da ofisimizi açıyoruz. Cezayir’de iki proje teslim ettik, üçüncüsüne başlıyoruz. Cezayir Jandarmasına tablet ve PC sistemi kuracağız. 5 bin mobil, 10 bin PC’lik bir iş.

Haberin Devamı

KÜRESEL REKABET

Biz işe ve şirkete özel tasarım, ürün ve çözüm geliştirdiğimiz için bilinen o küresel markaların çok canını yakıyoruz. Mesela, Garanti Bankası’na üç proje yaptık. Herbirinde, daha yüksek performans ve ciddi tasarruflar sağladık. Yabancı markaları bırakıp bizim ürünlerimiz aldılar. Mesela para taşıma araçlarına özel tabletleri daha önce bir yabancı markadan (o proje bazında)  750 bin Euro’ya tedarik edecekken biz daha yüksek performanslı ürün tasarlayıp 250 bin dolara işi bitirdik. Bundan sonra Merkez Bankası, Denizbank, Albaraka, Kuveyt Türk de bize geldi. Mersin Şehir Hastanesi’nin tüm altyapısını biz kurduk ki şu anda orada 2 bine yakın technopc cihazı çalışıyor. Isparta Şehir Hastanesi’nin IPTV işini biz yaptık. Eskişehir’in hemşire çağrı sistemlerini biz kurduk. Diğer şehir hastaneleri için de görüşmelerimiz sürüyor. İstanbul Yeni Havalimanı’na çözüm ortaklığı olarak teklifimizi verdik.

Haberin Devamı

15 VİLAYETE MOBESE

Biz teknolojiyi ihtiyaca göre tasarlıyoruz. Mesela, İstanbul’daki bütün MOBESE altyapısını dijital olarak biz kurduk ve 2 bin noktadaki 15 bin kamera bizim kurduğumuz yüksek kapasiteli altyapıyla kesintisiz kayıt yapıyor. İhtiyaca yönelik büyüyerek devam ediyor. Ülke genelinde 15 vilayette MOBESE’lerde varız. Sadece kamu kurumlarına dağil neredeyse her sektörde büyük kurumlara çözümler üretiyoruz. Örneğin, Burger King’in bütün şubelerindeki dijital bilgi ekranlarının arkası technopc’dir.  Onların ‘sıcak ve yağlı’ ortamlarında çalışan tüm cihazlar bizim tarafımızdan tasarlandı. Müzik yayınından kamera kayıtlarına kadar 1000 Burger King’de 5 bine yakın cihazımız çalışıyor.”

Haberin Devamı

TÜBİTAK ‘TAMAM’ DEDİ, SANAYİ ODASI REDDETTİ

MURAT Yücel, yerli üreticilerin kamuda ‘tercihli alım’dan faydalanmak için alması gereken ‘Yerli Malı Belgesi’yle ilgili yaşadığını sıkıntıyı da anlattı. Yücel, bu kapsamda ‘yerli mini PC’ için yürüttükleri çalışmayı şöyle özetledi: “Yerli mini PC için TÜBİTAK ile proje yaptık. Başarıyla tamamlandı ve TÜBİTAK ürünümüzü onayladı. İstanbul Sanayi Odası’na 2015 yılında ilk başvurularımızı yaptık. Bizce teknik açıdan anlamsız gerekçelerle ‘yerliliğimizi’ reddettiler. Hâlâ eski zamanların PC’lerine göre bakıyorlar. Oysa PC’ler artık çok farklılaştı ve küçüldü. PC’de optik sürücü olmadığını söyleyip ‘buna bilgisayar denmez’ diyen bir anlayış olabilir mi?”

Haberin Devamı

21 MİLYON DOLAR CİRO 30 BİN ADETLİK SATIŞ

YÜCEL Elektronik Genel Müdürü Murat Yücel, küresel markalara üretim yapan üreticilerle çalıştıklarını, yılda 30 bin adetlik satış yaptıklarını belirtiyor. Yücel, şu bilgileri aktarıyor: “Bunun yüzde 70’i PC ve bunun da yüzde 70’i mini PC. Toplam satışın yüzde 30’u da tablet tarafında. Uçtan uca içinde bilgisayar geçen, akıllı telefondan tablete yüzlerce ürün altında binlerce ürünümüz var. 2016’da 21 milyon dolar ciro yaptık. 5 yıl sonraki hedefimiz küresel bir teknoloji olarak, yarısı dış satışlardan 100 milyon dolar ciroya ulaşmak.”

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!