Minderin tozunu attık

Güncelleme Tarihi:

Minderin tozunu attık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Celal DEMİRBİLEK
Haberin Devamı

Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda fırtına gibi esen güreşçilerimiz, 8 maçın 7'sini kazandı. Önceki gün yarı finale çıkan Ercan Yıldız ve Nazmi Avluca'dan sonra dün de Şeref Eroğlu ilk 4'e girmeyi başardı.

Greko minderinde Türk fırtınası esmeye devam ediyor. İstanbul'da yapılan 48. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dün mindere çıkan sporcularımız, 8 karşılaşmanın 7'sini kazanırken, Ercan Yıldız ve Nazmi Avluca'dan sonra Şeref Eroğlu da yarı finale yükseldi. Şeref Tüfenk ile Selçuk Çebi de çeyrek final vizesi aldılar. 58 kiloda Şeref Tüfenk, Ukraynalı R.Khakimov'u 5-4, ikinci maçında da Polonyalı L.Kwit'i 9-4 yenerek, çeyrek finalist oldu. Tüfenk'in çeyrek finaldeki rakibi Gürcü I.Tchotchova. 63 kiloda Şeref Eroğlu, İsrailli M.Beilin'i 11-1 teknik üstünlükle yenip, yarı finale çıktı. Güreşçimiz bugün yarı finalde Bulgar G.Nikolai ile karşılaşacak. 69 kiloda Selçuk Çebi, Hırvat T.Kovac'ı 2 dakika 38 saniyede 10-0 teknik üstünlükle yendi. Çebi, ikinci maçında da Rumen M.Costantin'i 4-0 mağlup edip, çeyrek finalde Rus M.Ivancenko'nun rakibi oldu.

HAMZA ZORLANDI

85 kiloda olimpiyat şampiyonumuz Hamza Yerlikaya, ilk maçında tutuk bir güreş çıkardı. Güreşçimiz, Slovak rakibi A.Batkt'ı uzatma bölümünde 3-0 yendi.

97 kiloda Mehmet Özal, çeyrek final maçında Slovak R.Meduna’ya 5-2 yenilerek, madalya şansını yitirdi. 130 kiloda Fatih Bakır ise İsveçli B. Eddy'i 3-0 yendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!