Mindere Türk damgası

Güncelleme Tarihi:

Mindere Türk damgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

İsveç Kupası Grekoromen Güreş Turnuvası'nda Hamza Yerlikaya ve Mecnun Güler altın, Hakkı Başar gümüş, Nazmi Avluca da bronz madalya kazandı. Türkiye, takım halinde şampiyon oldu.

Uluslararası İsveç Kupası Grekoromen Güreş Turnuvası'nda, sporcularımız iki altın, bir gümüş, bir bronz madalya kazandı. Hamza Yerlikaya ve Mecnun Güler turnuvada kilolarında şampiyon olurken, Hakkı Başar gümüş, Nazmi Avluca da bronz madalyanın sahibi oldu. Turnuvaya 8 güreşçi ile katılan Türkiye, 14 puanla takım halinde birinci olurken, Ukrayna 12 puanla ikinciliği, Çin de 10 puanla üçüncülüğü elde etti.

HAMZA'DAN KÜNDE ZİYAFETİ

85 kiloda Hamza Yerlikaya, Amerikalı Q.Clark ile yaptığı final maçında künde ziyafeti çekti. Rakibini kündelerle perişan eden güreşçimiz maçı 8-0 kazanıp, altın madalyaya uzandı. Aynı kiloda Nazmi Avluca'nın rakibi Amerikalı D.Henderson sakatlığı nedeniyle mindere çıkmayınca güreşçimiz bronz madalyanın sahibi oldu.

69 kiloda Mecnun Güler, Ukraynalı G.Kamusjenko'yu 5-1 yenerek ikinci altın madalyamızı kazanan güreşçimiz oldu. 58 kiloda Ergüder Bekişdamat bir gün önceki yarı final maçında dirseği çıktığı için üçüncülük maçına çıkamadı ve kilosunda dördüncü oldu.

HAKKI, HAKEM KURBANI

97 kiloda Hakkı Başar, ev sahibi İsveç'in ünlü güreşçisi M.Ljungberg karşısında hakemlerin gazabına uğradı. İki yerden açık kaşla maça çıkan güreşçimiz önde götürdüğü maçta rakibine hakem hataları sonucu 15-8 yenik ilan edildi ve gümüşte kaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!