Milliler'den ikide iki

Güncelleme Tarihi:

Millilerden ikide iki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 16:26

Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve İpek Soylu'dan oluşan Türkiye Milli Takımı, ilk günkü Letonya galibiyetinin ardından Norveç'e de şans tanımadı.

Haberin Devamı

Seriyi 3-0 ile geçen milliler, bu sonuçla üst kümeye yükselmek için oynanacak olan playoff maçlarındaki yerini ayırttı.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Avrupa-Afrika 2. küme müsabakalarının ilk gününde Letonya'yı geçen Türkiye Fed Cup takımı, ikinci günde de Norveç'e diş geçirerek gruptan çıkma hakkını kazandı.

Eşleşmenin ilk maçında korta çıkan Pemra Özgen, 17 yaşındaki Hedda Odegaard'ı 6-0, 7-6(2)'lık setler sonucunda mağlup ederek Türkiye'yi 1-0 öne taşıdı. İkinci maçta raket sallayan Çağla Büyükakçay ise rakibini adeta korttan sildi. Çağla, Emma Flood karşısında 6-0, 6-1'lik skor ile üstün gelerek serideki durumu 2-0'a getirdi ve ay yıldızlıların galibiyetini kesinleştirdi.

İki ülkenin son buluşmasında Melis Sezer/İpek Soylu çifti ile Odegaard/Flood ikilisi karşı karşıya geldi. İlk seti 6-3 kaybetmesine karşın toparlanan Türk takımı, sonraki setleri 6-2 ve 6-4 ile hanelerine yazdırarak seriyi 3-0 ile noktalamasını bildi.

Haberin Devamı

Elde edilen galibiyet ile B grubundan çıkmayı garantileyen milli takım, kendisi gibi ikide iki yapan Gürcistan ile yarın grup birinciliği için kozlarını paylaşacak. Grubu birinci tamamlayan ülke, A grubunu ikinci sırada ülke ile, grubunda ikinciliği yakalayan ülke ise, A grubunu zirvede bitiren ülke ile bir üst kümeye yükselme amacı taşıyan playoff eşleşmesinde yüzleşecek. (tenisdunyasi.net)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!