Millilerden 2'de 2

Güncelleme Tarihi:

Millilerden 2de 2
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 18:46

2011 Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nin ikinci gününde Türkiye, Portekiz'i 31 - 18 yenerek ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

İlk maçında dün Finlandiya'yı 36 - 26 yenen milliler, bugünkü karşılaşmadan da galip ayrılarak önemli bir avantaj sağlarken, gruptaki son maçını yarın Belarus ile oynayacak.

Portekiz'in Funchal kentinde oynanan mücadeleye milliler Sevilay, Gonca, Yeliz Özel, Esra, Yeliz Yılmaz, Serpil Çapar ve Çağla yedilisi ile başladı. Mücadelenin başlarında 4 - 0 öne geçen Türkiye, Polonyalı hakemin 2 dakika cezaları ile biraz sıkıntı yaşadı. Ancak daha sonra toparlanan milliler, karşılaşmanın ilk devresini 13 - 9 önde kapattı. Yeliz Yılmaz, ilk yarıdaki üstün performansıyla dikkat çekti.

İkinci yarıda da iyi performanslarını sürdüren Türkiye, ev sahibi Portekiz'i 31 - 18 yenerek, grup birinciliği adına önemli bir galibiyet aldı.

İkinci yarıda da salonun tek hakimi Türkiye idi. Rakibine 12 dakika sayı attırmayan Milliler harika bir de savunma yaparak farkı bir ara 16 sayıya kadar çıkardı. Millilerde sayıları şu hentbolcular kaydetti;

Haberin Devamı

Seyhan (4), Gonca (1), Yeliz Özel (13), Esra (2), Yeliz Yılmaz (6), Serpil (2), Yasemin (3)

Milliler yarın TSİ ile 21.00'de grup birinciği maçında Belarus ile karşılaşacak.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, grup elemeleri sonunda grup birincisi olursa, Play-Off maçları oynayacak. Play-Off maçları sonunda rakibini elerse, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!