Milliler yurda üzgün döndü

Güncelleme Tarihi:

Milliler yurda üzgün döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 15:57

Meksika'nın başkenti Mexico City'de düzenlenen Dünya 20 Yaş Altı Buz Hokeyi Şampiyonası'nda gruptan çıkamayan milliler, Türkiye'ye döndü.

Başantrenör Tarık Göçmen ve yardımcı antrenör Mehmet Balkaya yönetiminde şampiyonada mücadele eden Türkiye, 3. grupta yaptığı ilk 3 maçı kaybederken, son 3 karşılaşmada ise sahadan galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

Grupta, Kuzey Kore'ye 12-4, ev sahibi Meksika'ya 7-5 ve Sırbistan'a 7-1 yenilen Milli Takım, sonrasında Yeni Zelanda'yı 9-1, Bulgaristan'ı 9-3, Tayvan'ı da 8-3 yenmesine rağmen gruptan çıkamadı. Meksika ve Sırbistan gruptan çıkmayı başararak, gelecek yıl Dünya 20 Yaş Altı Buz Hokeyi Şampiyonası'nda 2. grupta mücadele etmeye hak kazandı.

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, millilerin Meksika'daki mücadelesinden memnun olduklarını söyledi.

Buz hokeyinde her geçen gün gözle görülür gelişmeler olduğunu kaydeden Kılavuz, saha sayısının hızla artması ve düzenlenen uzun süreli kampların bu gelişmede olumlu yönde katkısının olduğunu ifade etti.

Kılavuz, “Türkiye'nin uluslararası arenada başarısının artması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!