Milli savaş uçağında kontrat çarşambaya

Güncelleme Tarihi:

Milli savaş uçağında kontrat çarşambaya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 21:27

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak Projesi için İngilizlerle Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) sonrasında çalışmaya başlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

 Kotil, Anadolu Ajansı Finans Masası’na konuk oldu. Kotil, bugün başlayacak fuarda T-625 adını verdikleri helikopterlerinin ilk kez görücüye çıktığını belirterek “Bu fuarda HÜRKUŞ-C’mizi, hafif saldırı uçağını da görmüş olacağız. ATAK helikopterini de orada göreceğiz. TUSAŞ’a tekabül eden şirketlerle ikili anlaşmalar imzalayacağız” dedi. TAI’den beklenenlerin 10 milyar doların üzerindeki büyük şirketi gerektirdiğini ifade eden Kotil, Milli Muharip Uçağı için 5 bin 500 kişi ile çalıştıklarını, 2 bininin mühendis olduğunu bildirdi.

Söz konusu uçağın 2 motorlu olacağına işaret eden Kotil, İngiltere Başbakanı ile Başbakan Binali Yıldırım’ın çerçeve anlaşmasını yaptıkları uçak için yarın kontrat imzalayacaklarını bildirdi. Öte yandan Kotil, Boeing’in yeni bir çalışması olduğunu belirterek, “Orta büyüklükte bir uçak yapmak istiyorlar. Sayın bakanımızdan da izin aldım. Kendilerine mektup yazdım. Ortak olmak istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!