Milli karatecilere parasızlık engeli

Güncelleme Tarihi:

Milli karatecilere parasızlık engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2009 11:05

İSTANBUL’da geçen Şubat ayında yapılan Türkiye Kulüplerarası Karate şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Erzurum Çelebi Spor Kulübü Karate Takımı, 10 bin lira bulunamadığı için 29 Mayıs’ta İspanya’da yapılacak Avrupa Karate şampiyonasına katılamıyor.

Haberin Devamı

Takımı şampiyonaya götürmek için çaba harcadıklarını, ama hiç bir kişi ya da kuruluştan destek bulamadıklarını belirten Kulüp Başkanı Ahmet Çelebi, “Çok yazık. Milli sporcularımız 10 bin lira yüzünden Türkiye ve Erzurum’u temsil edemeyecek” dedi.

Erzurum’da 9 branşta lisanslı bine yakın sporcusu bulunan Çelebispor Kulübü’nün Necati Pınarbaşı, Burak Akbulut ve Cihat Kırcı’dan oluşan karate takımı, geçen 2 Şubat’taki müsabakalarda Türkiye ikincisi oldu. Bu başarıyla birlikte 29 Mayıs’ta İspanya’nın başkenti Madrit’te yapılacak Avrupa Kulüplerarası Karate Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan takım, iki ay boyunca kamp yaptı. Ancak Türkiye ve Erzurum’u temsil edecek olan Milli sporcular, 10 bin lira tutan masrafları için para bulunamayınca İspanya’ya gidemedi.

ALMADIK KAPI BIRAKMADILAR

Haberin Devamı

Yaklaşık bir aydır para bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Kulüp Başkanı Ahmet Çelebi, sadece Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne yaptığı müracaatın ardından İl Müdürlüğü’ne 2 bin lira gönderildiğini, ödeneği de henüz alamadığını söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile 5 millletvekiline mektup gönderdiğini de belirten Başkan Çelebi, “Türkiye birincisi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile üçüncü olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi takımları Madrit’e gitti. Ama biz 10 bin lira bulamadığımız için milli sporcularımızı gönderemedik. Şimdiye kadar birçok başarıya imza atan takımımıza yazık oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!