Milli bisikletçinin ölümündeki üzücü ayrıntı

Güncelleme Tarihi:

Milli bisikletçinin ölümündeki üzücü ayrıntı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 17:37

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden milli bisiklet takımı sporcularından Halil Korkmaz'ın (28) 5 gün önce modelini yükselttiği motosikleti ile kaza yaptığı öğrenildi.

Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki iş yerinde taziyeleri kabul eden anne Ayşe Korkmaz,yaptığı açıklamada, oğlunun genç yaşta hayata veda ettiğini söyledi.

Oğlunun cenazesini bugün toprağa verdiklerini anlatan anne Korkmaz, ölümünü kabullenmenin çok zor olduğunu belirterek, duygularını şöyle dile getirdi: “Hiç ummuyorduk böyle bir şey. O kadar yarışlara katıldı burnu kanamadı, burada bir kazaya kurban gitti. Duygularımı anlatamam bir anne olarak. Çok kötü durumdayım. Hayalleri vardı ama her şey yarım kaldı. Cumartesi günü yeni bir motosiklet almış. Sabah sohbet ettik, 'hayırlı olsun' dedim. Oda yeni model olduğunu söyledi. Ben de 'Allah kazadan beladan esirgesin' dedim gitti. Sonra polisler geldi acı haberi verdi.”

Baba Mehmet korkmaz ise evladını kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirterek, “Teyzemi dolmuş kazasından kaybettim, şimdi de oğlumu. Dolmuşçular, bir yolcu alayım diye aşırı sürat yapıyorlar. 28 yaşında oğlumu toprağa verdim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bir baba olarak acım çok büyük Allah kimseye evlat acısı vermesin” dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yasin Dikilitaş da, hayatı başarılarla dolu Korkmaz'ın çok iyi bir sporcu olduğunu söyledi.

Dikilitaş, Korkmaz'ın dağ ve yol bisikletinde çok sayıda başarıları olduğunu belirterek, “Çok üzgünüz. Bisiklet camiası önemli bir sporcusunu kaybetti. Acımız tarifsiz. Adana'da bisiklete katkı koyan birisiydi. Her zaman her organizasyonda yanımızdaydı. Bisiklet sporunun gelişmesi için elinden ne geliyorsa yapıyordu. Bisikletle yatıp, bisikletle kalkan bir sporcumuzdu. Başımız sağ olsun. Adını yaşatmak için çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

Dikilitaş, ayrıca milli bisikletçi Korkmaz'ın uzun yıllar motosiklet kullandığı hatırlatarak, kısa süre önce de motosikletinin modelini yükselttiğini kaydetti.

Halil Korkmaz'ın arkadaşlarından Selçuk Arslan ve Ahmet Erol da Halil'in Türkiye'de bisiklet camiası için çok değerli birisi olduğunu belirtti.

Ankaragücü Bisiklet Takımından milli sporcu Halil Korkmaz (28) dün akşam motosikletle giderken tali yoldan çıkan minibüsün çarpması sonucu başından aldığı sert darbe nedeniyle ağır yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, Korkmaz, buradaki müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!