Milenyumun ilk oto şovu

Güncelleme Tarihi:

Milenyumun ilk oto şovu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

MİLENYUMUN ilk fuarı, otomobil dünyasının merkezi ABD'nin Detroit kentinde düzenlenecek. Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı 9 Ocak 2000 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Binyılın ilk otomobil fuarına katılacak dev firmalar, standlarında milenyum modellerini sergileyecekler.

SATURN CV1:

GM tarafından geliştirilen Saturn CV1 konsepti çok amaçlı kullanıma uygun bir araç. Küçük değişikliklerle CV1 7 yolcu taşıyan bir minibüsten, yük taşıyan bir pickup'a dönüşebiliyor.

OPEL CVC:

GM'in bir başka konsept modeli ise Opel CVC adıyla tanıtılacak. Opel CVC, Zafira'nın bir kopyası. Devamlı dört çekerli ve alüminyum yapılan motora sahip olan CVC, 9 Ocak'ta kapılarını açacak fuarda tanıtılacak.

CHEVROLET SSR:

General Motors'un tanıtımını yaptığı Chevrolet SSR konseptinin performansı bir roadstere, dizaynı ise bir pickup'a benziyor. Chevrolet SSR kopsepti arkadan itişli V8 motora sahip.

DODGE MAXX:

DaimlerChrysler'in ilk defa tanıtımını yapacağı bir başka model ise Dodge MAXX adı verilen konsept araç. Bu konsept gerçek bir pickup olarak üretilmiş. Ancak yol tutuşu ve konforu ile bir otomobil rahatlığı sağlıyor.

DODGE VİPER GTSR:

DaimlerChrysler Dodge Viper'ın GTSR adı verilen konsept modelini ilk kez Detroit'te tanıtıyor. Konsept otomobil, LeMans yarışlarına katılan yarış araçlarından esinlenerek üretilmiş.

PONTIAC PIRANHA:

GM'in fuarda tanıttığı 9 konsept araçtan biri olan Pontiac Piranha ise dört kişilik bir otomobil.

OLDSMOBILE PROFILE:

Oldsmobile Profile adlı spor sedan konseptinde alüminyumdan üretilmiş V6 motor kullanılmış.

CHEVROLET TRAVERSE:

Fuarda General Motors (GM) gövde gösterisi yapacak. GM, fuara dokuz yeni konsept model ile katılıyor. Bu yeni konseptlerden birisi Chevrolet Traverse... Bu yeni konsept 2000 yılının ilk yarısında ABD'de satışa sunulacak. Traverse, Chevrolet'in en çok beğenilen Chevy sedan modelinden esinlenerek geliştirilmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!