Mıknatıslı kılıflar cep telefonlarına zarar veriyor

Güncelleme Tarihi:

Mıknatıslı kılıflar cep telefonlarına zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 15:56

Milyonlarca kişinin kullandığı akıllı cep telefonlarında kılıf seçimi önem arz ediyor. Yanlış kılıf tercihleri telefon ekranlarının sorunlu çalışmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Son zamanlarda hemen her tasarımına rastlanan cep telefonu kılıflarında doğru seçim önem taşıyor. Ahşap, su geçirmez, metal, deri ve taşlı gibi birçok farklı kılıf tasarımlarının yer aldığı bayilerde insanlar, cep telefonlarının modeline göre çeşitli kılıflar alıyor.

Cep telefonlarının karşılaşabileceği darbelere karşı önleyici bazı mıknatıs özellikli kılıflar ise, akıllı telefon ekranlarında sorun teşkil ediyor. Kılıflara yerleştirilen mıknatıs, akıllı telefonların ekranında renk bozukluğuna ve dokunmatik hassasiyetinin kaybolmasına neden oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan cep telefonu satıcısı ve tamircisi Arif Doğan, mıknatıs özellikli cep telefonu kılıflarının akıllı telefonlarda sorun oluşturduğunu söyledi. Doğan, “Bu kılıflar kullanıldıktan bir süre sonra cep telefonu ekranına zarar veriyor.

Haberin Devamı

Ekrandaki renk kayıpları bize gelen sorunlar arasında. Bununla birlikte telefonun dokunmatiğini de etkileyerek, hassasiyetini bozuyor. Müşterilerimiz geldiklerinde sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilmediklerini ve cihazın ağır çalışmasıyla da alakalı sorun yaşadıklarını belirtiyorlar. Vatandaşlara önerimiz kılıf seçerken telefonlarını etkilemeyecek ürünleri seçmeleridir. Çünkü ekran bozulunca değişimi marka ve modellere göre değişiyor. Ekran değişim fiyatlarımız 150 liradan başlayıp, 600 liraya kadar çıkıyor” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!