METHSON’DAN 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

METHSON’DAN 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 21:09

KÜRESEL çapta sermaye, kaynak ve işbirliği fırsatı sunan Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcı Ağı’nın Yönetici Direktörü Can K. Methson’ın girişimcilere önerileri şu şekilde:

Haberin Devamı

1- Tek olmayın: Startup’ların lider bir ekip tarafından yönetilmesi en çok dikkat edilen yatırım karar noktasıdır. Yatırım kararları alınırken, fikre değil, takıma ve takımın başarıya gidecek yoldaki rollerine bakılacağını göz ardı etmeyin. İyi kurgulanmış bir lider ekibi, startup değerini arttıran bir numaralı etkendir.

2- Finansa hâkim olun: Her ne iş üretirseniz üretin, avukatlar ve finansçılarla çalışmak zorunda kalacağıınızı unutmayın. Ve bu süreçler için kendinizi hazırlayın. Basit ve erken dönem terimlere, finansal okur-yazarlığa hakim olmak için vakit ayırın.

3- Başarısızlık hikâyelerine odaklanın: Başarı değil, başarısızlık hikâyelerine odaklanın. Şirket kuruluşları ve erken dönem hikâyelerini okuyun ve çalışın. Yabancı dilde kaynaklardan startup dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Şirket kuruluşu ve erken dönem stratejilerine hâkim olun.

Haberin Devamı

4- İlk 12 aya dikkat: Çok hızla karar alınan bir iş dünyası ekosisteminde olduğunuzu idrak edin. Şirket kuruluşundan itibaren ilk 12 ay çok kritiktir. Bu dönemde yapılan hataların geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olduğu gözlenmiştir. Bu aylar, şirketinizin başarı yolundaki çok kritik kilometre taşlarını içermektedir. Hızlı ve atik olun, gerektiği noktada da ricat etmeyi göze alın.

5- Danışma kuruluna dikkat: Tecrübeli iş insanlarını barındıran bir danışma kurulu oluşturun. Belli süreler ile bu danışma kurulu ile startup ekibi olarak toplantılar yapın. Tecrübenin şirketinizin kılcal damarlarına kadar nüfus edebilmesine çaba gösterin. Danışma kurulundaki iş insanları profilleri aynı zamanda şirketinize mutlaka ek bir değer katacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!