Mesut Özil, Ribery'yi solladı

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil, Riberyyi solladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 14:41

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Werder Bremenli Mesut Özil'in, Bayern Münihli Franck Ribery'e göre daha iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İki futbolcu arasında Spor Bild dergisinin yaptığı kıyaslamada rakamların Mesut Özil'in Franck Ribery'e göre daha efektif futbol oynayıp, daha verimli olduğunu gösteriyor.

Bundesliga'da futbolcuların 2009 yılı performanslarını değerlendiren Sport Bild Dergisi'nde Mesut Özil'in Bayern Münih'in ünlü Fransız yıldızı Franck Ribery'den daha iyi ve daha verimli olduğu belirtildi. Bu hafta iki futbolcunun karşı karşıya oynayacakları belirtilen kıyaslamada kazandıkları ücrette ise Ribery'in açık ara farkla önde olduğu kaydedildi. Karşılaşmada ise bütün gözlerin Ribery ile onun gelecekte yerini Bayern Münih'de doldurması gözüyle bakılan Mesut'un üzerinde olacağı da belirtildi.

MESUT DAHA GOLCÜ

Mesut'un gollük pas vermede ustalığının zaten bilindiği kaydedilen kıyaslamada, "Mesut şimdi artık kendisi de golcülüğünü konuşturuyor" yorumu yapılırken, Frank Ribery'nin çalım atma ustası olduğu belirtildi. Alman Milli Takımı'nının gelecek vadeden yıldızı Mesut'un hem futbolculuk kariyeri, hem de finansal yönden Franck Ribery'in gittiği yoldan hızla gittiği vurgulandı.

Haberin Devamı

2009 yılı içinde Mesut Özil, 30 maçta 2 bin 338 dakika sahada kalırken, Frank Ribery'nin 20 maçta bin 444 dakika forma giydiği ortaya çıktı. Türk futbolcunun 6 gol ve 17 asistle skorer puanı 23. Fransız yıldızın ise 4 gol ve 14 asistlikle puanı 24. Mesut Özil, 102 dakikada bir skorer puanı aldığı, Frank Ribery'inin ise bir puan için, 103 dakikayla bir dakika daha fazla ihtiyacı oluyor. Mesut maçlarda kaleye 55 şut atarken, 125 gollük pas verdi, Ribery ise 42 kez şut, 86 kez gollük pas attı. Mesut karşılaşmalarda maç başına 64 kez topla oynarken, Ribery ise 80 kez topla temas etti. Mesut'ta paz hata yüzdesi maç başına yüzde 17 olurken, Ribery'de bu oran yüzde 18.

FAUL YAPMADA EŞİTLER

Werder Bremen'in starı Mesut toplam 592 ikili mücadeleden yüzde 43'ünü kazanırken 499 ikili mücadeleye giren Ribery ise yüzde 44'ünden kazançlı çıktı. Çalım atmada ise Ribery'nin 102-68'lik üstünlüğü var. Her iki futbolcu da rakiplerine 21'şer faul yapmışlar. Mesut'a 46 kez faul yapılırken Ribery ise 61 kez faulle durdurulmuş.

Haberin Devamı

RİBERY DAHA FAZLA KAZANIYOR

Mesut'un 44 numara, Ribery'in ise 43 numara ayakkabı giydikleri kaydedildi. Mesut maçlarda 44 numara Amerikan Nike firmasının ayakkabısını giyerek, yılda 150 bin Euro kazanırken, 43 numara ayakkabı giyen Fransız Ribery'inin ise Alman Adidas firmasının reklamını yaparak yılda 1.2 milyon Euro kazanıyor.

TRANSFER DÜŞÜNCELERİNDEN KAFALARI KARIŞIK

Mesut Özil'in, "Ribery ile kıyaslanmak ben gibi genç bir futbolcu için güzel bir duygu. Ama ben şu anda sadece Werder Bremen'le Almanya şampiyonluğu, Alman Milli Takımı'yla da dünya ampiyonluğunu düşünüyorum" derken, Ribery'nin ise uzun bir sakatlık dönemi sonrası tekrar forma giyme düşüncesinde olduğu vurgulandı. Ayrıca her iki futbolcunun transfer dedikoduları yüzünden kafalarını karşık olduğu yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL DE ÜSTÜN FUTBOL DEHASI

Bundesliga'da iki yıldan beri oynadığı futbol, gösterdiği performansla yerlere göklere sığdırılamayan Mesut Özil'in, Almanların eski ünlü oyun kurucu yıldızları Netzer, Owerat ve Haessler'in izinde olduğu belirtilirken, futbol zekası, oyunu okuyuşu, mükemmel 'adrese teslim' paslarıyla Mesut'un bir futbol dehası olduğu kaydedildi. Daha önce de Alman Sport Dergisi Kicker tarafından Bundesliga'daki futbolcular arasında yapılan kıyaslamada en iyi ofansif orta saha oyuncusu olarak Mesut Özil seçilmiş, defensif orta saha sıralamasında ise Nuri Şahin ikinci sırada yer almıştı. Mesut ayrıca Bundesliga futbolcuları arasında yapılan ankette ilk yarının en iyi futbolcusu olmuştu.

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!