Meşale İstanbul'da yakıldı

Güncelleme Tarihi:

Meşale İstanbulda yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2011 00:00

Trabzon'un 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 11'inci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) Atina'dan İstanbul'a getirilen meşalesi Trabzon'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Haberin Devamı

24 Mayıs 2011 tarihinde, 1896'da ilk olimpiyatların yapıldığı Yunanistan'ın Başkenti Atina'daki Panatinayk stadında yapılan törenle EYOF 2011 Trabzon yetkilerine verilen olimpiyat meşalesinin ateşi, özel bir fener içinde aynı gün söndürülmeden uçakla İstanbul'a getirilip Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yetkilerine teslim edilmişti.

Burada özel bir fenerde korunan olimpiyat ateşi ile tutuşturulan olimpiyat meşalesi, bugün Olimpiyatevi'nde düzenlenen törenle TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan tarafından EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker'e teslim edildi.

ATİNA'DAN TRABZON'A MEŞALE KOŞUSU TAKSİM'DE YAPILDI

Olimpiyat Meşalesi, bugün İstiklal Caddesi'den başlatılacak ve 9 branştın sporcuların katılımı ile Meşale Koşusu ile Taksim Alanı'na getirilecek. Buradaki törende Taksim Anıtı önüne kurulan 2.5 metre boyundaki meşale tutuşturularak çeşitli etkinlikler yapılacak.

Haberin Devamı

Olimpiyat Meşalesi, tıpkı Atina'dan İstanbul'a getirilirken uygulanan yöntemle Ankara'ya tanışacak ve 18 Temmuz Pazartesi günü burada yapılan törenden sonra Trabzon'a taşınacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!