Merve Terzioğlu müsabakaları İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Merve Terzioğlu müsabakaları İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 12:57

Öğrenim gördüğü ABD'de 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden milli sporcu Merve Terzioğlu anısına yüzme branşında düzenlenen Merve Terzioğlu Anma Müsabakaları yarın İstanbul'da yapılacak.

Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek ve 13-17 yaş gruplarında 18 kulübün katılacağı yarışlarda ilk 3'e giren tüm sporculara madalya verilecek. Merve Terzioğlu'nun branşı olan 200 metre kurbağalamada en yüksek fin puanı alan bayan sporcuya “Merve Terzioğlu Özel Ödülü” kupası verilecek. Yarışmalar boyunca her yaştan en yüksek fin puanı alan bayan ve erkek sporcu “En Başarılı Performans” kupası alacak.

Galatasaray Kulübü'nün sporcusu olan Merve Terzioğlu'nun kurbağalama branşında sahip olduğu Türkiye rekorlarının yanı sıra Akdeniz Ülkeleri COMEN Yüzme Kupası'nda üçüncülüğü ve Balkan şampiyonluğu bulunuyordu. ABD'de üniversite adına katıldığı kolej şampiyonasında yüksek puanlar toplayarak “Değerli Yüzücü” ödülü alan Merve, olağanüstü yetenek olarak nitelendirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!