Mercedes tarihi bir sezonu geride bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Mercedes tarihi bir sezonu geride bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 08:59

Mercedes Formula 1 tarihinin en başarılı sezonunu geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan Abu Dhabi GP ile noktalamış oldu. Gelin bu sezona birlikte bir kaç sayısal veri ve tarihten bilgiler eşliğinde göz atalım.

Haberin Devamı

-Nico Rosberg için 14. galibiyet
-Mercedes takımı için 45. galibiyet (spora geri dönüşünden sonraki 36. galibiyet)
-Motor üreticisi olarak 131. zafer

14. Formula 1 zaferi ile Nico Rosberg Emerson Fittipaldi, Graham Hill ve Jack Brabham'ı yakaladı ve  tüm zamanların en çok kazananlar listesinde 18. sıraya tırmandı.

Nico Rosberg Formula 1 kariyerinde ilk kez üst üste 3 yarış galibiyeti serisini elde etti.

Alman pilot ayrıca bu sezonki 6. yarış galibiyetini aldı ve topladığı 322 puanla geçen sezonki kişisel rekorunu 5 puan geliştirmiş oldu.

Mercedes tarihi bir sezonu geride bıraktı

Hamilton 10 zafer ile sezonu tamamladı ve geçen sezonki 11 galibiyetlik en iyi kişisel derecesini geliştirme fırsatını kaçırmış oldu. Bu alanda rekorun sahipleri Michael Scumacher ve Sebastian Vettel. Scumacher 2004 te 18 yarışın 13'ünden zaferle ayrılmıştı. Vettel ise 2013'te 19 yarıştan 13'ünü kazandı. Yüzdesel olarak en iyi başarı ise yüzde 75 ile 1952 yılı Alberto Ascari'ye ait. (8 yarışın 6 sı)

Haberin Devamı

Hamilton ise bu yarışta 87. kez kendisine podyumda yer buldu. Lewis Hamilton bu konuda en iyiler listesinde Alain Prost ve Fernando Alonso'nun hemen arkasında yer alıyor.

Hamilton ve Rosberg çifti bu yarışla birlikte 28. kez ilk iki sırayı elde ettiler. Bu alanda rekoru 33 *dublesi bulunan Williams'tan devralmalarına sadece beş duble kaldı.

*Duble: yarışı aynı takım pilotlarının ilk iki sırada bitirmesi.

Mercedes takımı bu yarışta bir başka 43 puanın sahibi oldu. Takım 703 puanla sezonu tamamladı ve geçen yılki rekorunu egale etmiş oldu. 

Ayrıca takım kazanılabilecek maksimum puanın yüzde 86'sını kazanmış oldu ki bu daha önce hiç bir takımın yakalayamadığı bir başarı.

Mercedes tarihi bir sezonu geride bıraktı

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen Formula 1 kariyerindeki 80. podyum ile motor sporları efsanesi Ayrton Senna'yı Abu Dhabi'de yakalamış oldu.

Haberin Devamı

McLaren takımlar şampiyonasında 9. sırada sezonu tamamladı. Woking merkezli ekip iki dünya şampiyonu pilotu ile bu alanda sadece Marussia Manor'u geçebildi. Bu Ford Cosworth motoru ile mücadele ederek 11 takım arasında 9. olduğu 1980 yılından beri İngiliz ekibinin en kötü sonucu. Takım tarihinin en kötü derecesi ise 11 takım arasında 10. sırada yer aldığı 1967 sezonu.

Mercedes tarihi bir sezonu geride bıraktı


BAKMADAN GEÇME!