Mercedes: Cesur bir karar alabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Mercedes: Cesur bir karar alabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:13

Mercedes patronu Toto Wolff, takımın boş kalan koltuğuna gelecek yeni isim hususunda cesur bir karar almaya hazır olduklarında ısrar etti.

Haberin Devamı

Wolff, Rosberg'in koltuğu için favori pilotlar olan Mercedes'in yedek pilotu Pascal Wehrlein ve Williams pilotu Valtteri Bottas'a övgü dolu sözcükler söylemişti.

Mercedes, Noel'den önce Hamilton'ın takım arkadaşını belirlemek istiyor zira Rosberg, ani gidişiyle takımda büyük bir boşluk bıraktı. Wolff: "Açıkçası, Nico'nun kararını bu denli geç almasıyla biraz riskli bir duruma düştük, ayrılacağını üç ay önceden bilseydik daha fazla seçeneğimiz olabilirdi."

"Belki de Nico'nun yaptığı gibi cesur bir karar almalıyız."

Bu cesur karar, 22 yaşındaki Wehrlerin'ın deneyimsizliğine rağmen terfi edilmesi durumuna işaret ediyor olabilir zira Wolff, Mercedes'in içinde bulunduğu arayışta sözleşmeli ilişkilere saygı göstereceğini kesin bir dille ifade etmişti.

Haberin Devamı

"En hızlı, en az hata yapan ve bunun bir takım oyunu olduğunu anlayan birine ihtiyacımız var."

Gelecek sezon için henüz bir anlaşma altına imza atmamış olan Wehrlein, Mercedes'in genç pilot programından mezun oldu ve Formula 1'deki ilk yılında, Manor'un sezon boyunca aldığı tek puanı kaydeden isim oldu.

Genç pilot, sporun en dominant koltuğuna oturmak için hazır olduğunu iddia etmişti ve Force India koltuğunu Mercedes'in diğer genci Esteban Ocon'a kaptırsa da Mercedes koltuğu için adaylar arasında.

Wolff: "Bazen hayatta işler beklediğinizden farklı şekilde sonuçlanır. Performans açısından ikisinin de geçmişte müthiş yarışları olduğunu, Manor ile sağlam performanslar sergilediklerini ve Formula 1'de bir gelecek hak ettiklerini düşünüyorum."

"Bu sebeple ikisini de geleceğin yıldızları olarak görüyorum."

Mercedes: Cesur bir karar alabiliriz
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!