Mercedes-AMG'den elektrikli bir model mi geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Mercedes-AMGden elektrikli bir model mi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:07

Mercedes-AMG’nin patronu Tobias Moers, daha hızlı ve tamamen elektrikli bir versiyonun geleceğini açıkladı. Ancak bu yeni elektrikli AMG'yi ne zaman göreceğimiz konusunda bilgi vermedi.

Haberin Devamı

Tobias Moers’in açıklamasına göre Mercedes-AMG elektrikli modellere odaklanmaya başlayacak, Formula 1’den ilham alınacak tamamen elektrikli bir süper otomobilin geleceği onaylandı.

Moers, Drive’a yaptığı açıklamada “Birçok proje üzerinde çalışıyoruz, elektrifikasyon ve hiberleşme için hiper otomobil ile paralel bir şekilde ilerleyen birden fazla projemiz var.” dedi. “2020 için elektrikli otomobil planımız bulunmuyor ama bana bu soruyu her sorduğunuzda elektrikli bir AMG’nin er ya da geç geleceği cevabını alacaksınız, çünkü bu gerçekleşecek.”

“Bir AMG elektrikli otomobili gelecek ancak ne zaman olduğunu bilmiyorum. Çünkü öbür türlü AMG bir marka olarak yok olacak.”
Elbette araçla ilgili detaylar henüz belirsiz ama SLS Electric Drive’ın halefi olacağı ortada.

Haberin Devamı

Moers “Bu otomobil [SLS Electric Drive] Norschleife’de yenilmez bir araç, elektrikli otomobiller arasında rekor sahibi bir otomobil ve biz bu otomobili üreteli altı yıl oluyor.” diye ekledi.

SLS Electric Drive elektrikli otomobiller arasında Nürburgring’de yaptığı 7:56.234’lük süreyle en hızlı elektrikli otomobil ünvanına sahip. Araç dört adet senkronize elektrikli motora sahip, her teker için bir tane. Toplamda 750 bg’ye (551 kW) ve 999 Nm torka sahip.

AMG’nin gelecek olan tamamen elektrikli süper otomobiliyle ilgili daha fazla bilgi almak için sabırsızlanıyoruz ancak ilk spekülasyonlar ve haberler için en az bir yıl daha beklememiz gerekiyor.

Ama bundan önce muhtemelen Mercedes-AMG’nin hibrit hiper otomobili ile ilgili daha fazla detay öğreneceğiz. Moers şimdiden aracın yalnızca Formula 1’in teknolojisini almayacağını aynı zamanda bir Formula 1 motoruna sahip olma ihtimali bulunduğunu da söyledi. Amaç ne mi? Söylediğine göre, “şimdiye kadar gelmiş geçmiş en verimli hibrit otomobili üretmek.”

Mercedes-AMGden elektrikli bir model mi geliyor
Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!