Memo ve Hido Japonya'da olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Memo ve Hido Japonyada olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 13:38

Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, 19 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun kendileri ile birlikte olmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonasının hazırlıklarına bugün İstanbul'da başlayan (A) Milli Takım'da, NBA'de forma giyen Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun kadroda yer almayacakları açıklandı.  Milli takımın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda hazırlıklar kapsamındaki ilk antrenmanı sırasında düzenlenen basın toplantısında, Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, Mehmet ve Hidayet'in Dünya Şampiyonası'nda kendileri ile birlikte olmayacaklarını söyledi.

Hakyemez, milli takım açıklanmadan 2 gün önce Hidayet ve Mehmet ile görüştüklerini hatırlatarak, “Mehmet, geçen sene milli takımda yaşanan olaylardan dolayı kırgın olmadığını ve seve seve milli takımda oynamak istediğini söyledi. Ancak belinden de sakatlığı bulunduğunu iletti. Mehmet bize bu yaz oynaması halinde basketbol hayatının etkileneceğini ve bu sene olmayıp, gelecek sene yüzde 110 verimle katkıda bulunmak istediğini ifade etti” şeklinde konuştu.

Hakyemez, Hidayet'in de ufak tefek sakatlıklarının bulunduğunu belirterek, “Hidayet gelecek yıl takımında ilk 5 şansı olduğunu ve oradaki antrenörüyle çalışıp tedavi olmak istediğini iletti. Biz kendisine 21 Temmuz'a kadar izin verdik. Ama Hidayet buraya gelmek konusunda kesin bir tarih veremeyeceğini söyledi. Tanjeviç de ilkeli bir antrenör olarak verdiği tavizi geri aldı ve 2 oyuncuyu da 3 Temmuz'da görmek istedi. Kendileriyle toplantı yaptık. Sağlık kurulu raporları verdi. Antrenörümüz 3 Temmuz'dan itibaren tam performans gösteremeyecek oyuncuları istemiyor. Kendilerini kadrodan çıkardık. Gelecek sene kadroda olurlar mı olmazlar mı bunu kestiremeyiz.”ded.

Mehmet ve Hidayet, milli takımın bugünkü ilk antrenmanında Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelmelerine rağmen, çalışmada yer almadılar.  ABD'den aldıkları sağlık raporları ile İstanbul'a gelen ve burada Milli Takımlar Sağlık Kurulu tarafından kontrollerden geçirilen 2 oyuncu, antrenman öncesi bir süre teknik heyetle görüştü. Kendilerine verilen karar açıklanan Mehmet ve Hidayet, görüşmenin ardından salondan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!