Melbourne - Türkiye hattı

Güncelleme Tarihi:

Melbourne - Türkiye hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Türk tenisseverlerinin TRT-3'e, onunla bağlantılı olarak Fahri İkiler'e bir teşekkür borcu olduğuna inanıyoruz. ‘‘Grand Slam’’ adı verilen dünyanın dört büyük tenis turnuvasını koltuklarımıza yaslanarak izlemek büyük bir zevk. Avustralya Open Turnuvası'nı da bu atmosfer içinde takip ediyoruz. Görüntüler nefis. Fahri İkiler de hiç abartmadan, gerektiği gibi anlatıyor. Tenisi bilmeyenler bile fazla zorluk çekmeden maçları izleyebiliyorlar. Söz Avustralya Open'dan açılmışken onunla devam edelim. Bayanlarda son yılların en görkemli turnuvası oynandı. Steffi ve Seles'in dönüşü, iki yeni yıldız Hingis ve Davenport'un iddiaları, Mary Pierce'ın muhteşem formu... Denebilir ki, son zamanlarda kadınlarda bu kadar yıldız biraraya gelmemişti.

Erkeklere gelince... Avustralya'nın müthiş sıcağında şöhretlerin çoğu kavrulup gitti. Her turnuvanın vazgeçilmez yıldızı Sampras'ın sakatlığı nedeniyle katılamaması tadı kaçan Melbourne şovu, her geçen gün biraz daha sönükleşti. Ama Avustralyalılar tribünleri inatla doldurmaya devam ettiler. Hem de şampiyonluk bekledikleri Rafter ve Philipousis'in İsveçli Enqvist'e yenilip kortlara veda etmesine rağmen.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER...

Bu arada ekranlara ilginç görüntüler de geliyor. Bunların biri herhalde tenis tarihine geçecek. Çünkü, bugüne kadar böyle bir olay olmadı ve böyle bir ceza görülmedi. Bilindiği gibi zenci güzeli Venüs Williams'ın saçları boncuklarla örülüdür. Davenport'la yaptığı çeyrek final maçında, bu boncuklardan birkaçı düşünce, hakem karşı tarafın dikkati dağıldığı gerekçesiyle Venüs'e puan cezası verdi. Morali bozulan Venüs ikinci seti 6-0 kaybettikten sonra da müthiş sinirlendiği hakemin elini sıkmadan korttan ayrıldı. Bu da pek görülen bir sahne değildi.

Bir başka yorum da şu. Davenport bu turnuvaya kadar dünya bir numarasıydı. Melbourne'de de yarı finale kadar herkesi ezip geldi. Ama nedense medya Amerikalı kıza fazla yer vermiyor. Rus Anna Kournikova, Fransız Mary Pierce, İsviçreli Hingis gibi cinsi cazibesi güçlü olanlar dururken, 1.90 metreye yaklaşan boyu ile bir basketbolcuyu andıran Davenport'a objektifler ve kameralar kolay kolay çevrilmiyor.

Burada İstanbul'da TED kortlarında 1999 Kapalı Kort Türkiye Klasman Turnuvası devam ediyor. Bu turnuvada şu ana kadar ilginç ve eskilerden farklı bir durum yok. Ancak erkek finalinin kimler arasında oynanacağı merak konusu. Bayanlarda ise uzun zamandır ilk kez ana tablo daha kalabalık. 32 tenisçi mücadele ediyor. Özümüzdeki hafta ise TED kortları 1999 Bayan Satellite Turnuvası için geleceğin yıldızları olan genç bayan tenisçilerle dolacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!