Mega Varlık Yönetim'den başarılı tahvil ihracı

Güncelleme Tarihi:

Mega Varlık Yönetimden başarılı tahvil ihracı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 10:11

Piyasalarda sıkıntıların yaşandığı bir süreçte Mega Varlık Yönetim A.Ş başarılı bir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili açıklamada Mega Varlık tarafından KAP'a yapıldı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında "30. 000. 000 TL ihraç tavanı dahilinde 21/05/2018 vade sonu tarihli 9 milyon TL nominal tutarda borçlanma aracı ihracımız gerçekleşmiştir. Şirketimizce ihraç edilen 546 gün vadeli TRSMEGV51812 ISIN kodlu bononun ilk kupon faiz oranı yüzde 3,68 olarak belirlenmiştir" denildi.

KAYNAK YAPISINI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ

Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Mega Varlık Genel Müdürü Çağlar Şendil, yaptıkları tahvil ihracı ile şirketin kaynak yapısını çeşitlendirmeyi amaçladıklarını kaydederek " Mega Varlık Yönetim, piyasalarda oynaklığın son yıllardaki en yüksek düzeyinde olduğu bir dönemde Şeker Yatırım'ın başarı

Mega Varlık Yönetimden başarılı tahvil ihracı

ile aracılık ettiği ilk tahvil ihracını gerçekleştirdi. Şirketin nominal 9 milyon TL degerdeki 18 ay vadeli ve 91 günde bir kupon ödemeli değişken faizli tahvil ihracı nitelikli yatırımcılardan talep gördü. Faaliyetine 1.5 yıl önce başlayan Mega Varlık, yatırımlarının önemli bölümünü özkaynakları ile finanse etti. Bu tahvil ihracı ile sermaye piyasası fonlarına erişmeyi, böylece şirketin kaynak yapısını çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki 6 ay içinde 3 ayrı tahvil ihracının daha yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

SENEYE 1 MİLYAR LİRALIK RİSK ALACAK

Edinilen bilgiye göre, bankalardan ve banka dışı mali kurumlarından toplam 570 milyon TL büyüklüğünde anapara ve faiz riski satın alan Mega Varlık, önümüzdeki yıl, 1 milyar lira ilave risk satın almayı planlıyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!