McLaren CEO'su Jost Capito görevini bırakıyor!

Güncelleme Tarihi:

McLaren CEOsu Jost Capito görevini bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 10:03

McLaren'ın CEO'su Jost Capito, CEO olarak görev yaptığı McLaren'dan ayrılıyor.

Haberin Devamı

58 yaşındaki Capito, bu yılın başında McLaren'ın yeni CEO'su olmuş ancak takıma 1 Eylül'de katılmıştı.

Autosport'un haberine göre McLaren'la sadece birkaç yarışa katılan Capito'nun İngiliz takımdaki CEO'luk görevine son verildi.

Volkswagen'in eski Motorsporları patronu Capito, McLaren'daki CEO'luk görevinden alınmasına karşın McLaren için çalışmaya devam edecek fakat eskisi kadar aktif rollerde yer almayacak.

Capito'yu CEO'luk görevine getiren isim takım hissedarları tarafından emekliliğe zorlanan Ron Dennis'ti. Ancak Ron Dennis gelecek ay sözleşmesinin bitmesiyle birlikte McLaren'daki görevinden ayrılacak.

Bu konu hakkında konuşan bir McLaren sözcüsü "Bunun hakkında konuşmayacağım" derken, Jost Capito konuyla ilgili yorumda bulunmadı.

Zak Brown geçtiğimiz Kasım ayında McLaren'a katılmış ve Jonathan Neale ile birlikte takımın üst düzey işlerinden sorumlu isim olmuştu.

Haberin Devamı

Bir diğer gelişme ise 40 yıldan fazladır McLaren'da görev yapan McLaren pazarlama şefi Ekrem Sami'nin McLaren Grubu'ndan ayrılması oldu.

Sami ve Dennis arasında uzun yıllara dayanan bir ilişki bulunuyordu. Dennis'in takımdan ayrılacağının açıklanmasıyla birlikte Sami'nin McLaren'daki görevine de son verilmiş oldu.

McLaren CEOsu Jost Capito görevini bırakıyor
Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!