"Mavi" yarışlara devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Mavi yarışlara devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 17:24

Marmaris'te Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan Uluslararası Yat Yarışları Haftası, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen yarışların üçüncü gününde "Marmaris Belediye Kupası" adı altında düzenlenen yarış gerçekleştirildi.

Bağlı bulundukları Netsel Marina'dan çıkan yatlar, uygun rüzgarın çıkmasıyla yelken açtı. Yatçılar, suyun üzerine yerleştirilmiş yarış parkurunu belirleyen dubaların etrafından ilk dolaşan olmak için kıyasıya mücadele verdi. Körfezde renkli görüntüler oluşturan yelkenli yatları deniz kenarındaki vatandaşlar ve turistler de ilgiyle izledi.

Yarışlara Avusturya, Hollanda, Türkiye, Almanya, Rusya, Belarus, Yeni Zelanda, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Şili, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, Yunanistan ve Letonya'dan 190 yelkenli yat ile yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı belirtildi. Dereceye girenlerin, hakem heyetinin yapacağı değerlendirme sonunda açıklanacağı bildirildi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan etkinliğin, Türkiye'de yelken sporunun gelişmesine ciddi katkı sağlamanın yanı sıra yat kiralama şirketlerine ve Marmaris'e ekonomik katkıda bulunduğunu söyledi.

Yarış Haftası, yarın gerçekleştirilecek "ERGO Kupası" yarışı ile sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!