Masa tenisinde hedef 2012

Güncelleme Tarihi:

Masa tenisinde hedef 2012
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 10:19

Son yıllarda devşirme sporcularla birlikte uluslararası alanda yakaladığı başarılar ile adından söz ettiren Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nda başkan Oktay Çimen ve Fenerbahçe'nin milli sporcusu Melek Hu, faaliyetler, hedefler ve tesisleşme konusunda DHA'ya çok özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

''BİRDEN FAZLA SPORCU İLE LONDRA OLİMPİYATLARI'NA GİTMEK İSTİYORUZ''

Masa tenisi branşında hem Türk sporcuların çıtasını yükseltmek hem de uluslararası alanda başarı sağlayabilmek için dışarıdan sporcu getirmeye başladıklarını dile getiren Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, ''Bizim sporcu potansiyelimize baktığınızda avrupada ve dünyada derece yapabilecek seviyede olmadığımız görülüyordu. Adımızı duyurabilmemiz için mutlaka bir yıldız sporcumuzun olması gerekiyordu. Dolayısıyla branşa olan ilgi de artıyor. Biz hem kendi sporcularımızın çıtasını yükseltmek hem de uluslararası alanda başarı sağlayabilmek için dışarıdan sporcu getirmeye başladık. Özellikle Fenerbahçe bu konuda bize destek verdi. Aziz Yıldırım'a masa tenisine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu sporcuları mali yükünü Fenerbahçe çekiyor. Bu sporcular geldiğinde kendi ülkelerinde tanınmıyorlardı. 4 senelik süre zarfında ciddi bir program çerçevesinde iyi bir noktaya geldiler. Dünya klasmanında olimpiyatlara 28 sporcu gidecek ve Melek Hu 21. sırada. Diğer sporcularımız da olimpiyata gitme yolunda önemli adımlar attı.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''ÇİNLİ SPORCULAR MASA TENİSİNE CİDDİ ANLAMDA KATKI SAĞLIYOR''

Altyapıya değinen Oktay Çimen bayan yıldız milli takımının avrupada 8. olduğunu belirterek, ''Bu başarı da tarihte bir ilktir. Sporcularımız ablalarıyla birlikte antrenman yapıyor ve bu kendilerine örnek teşkil ediyor. Hedefimiz ve çıtamız çok yüksek. Başarı arttıkça reklam ve gelirlerimiz artıyor. Birçok kulüp yabancı sporcu getirmeye başladı. Sadece Çinli sporcu değil antrenör de getiriliyor Türkiye'ye. Altyapıda ciddi anlamda sporcu yetiştiriliyor. İleriki yıllarda sporcularımızın çok iyi yerlere geldiğini göreceğiz. Çinli sporcular masa tenisine ciddi anlamda hizmet veriyor. Herşey olumlu gidiyor şu anda.'' dedi.

''TÜRK HALKINA MASA TENİSİNİ SEVDİRMEK İÇİN ORGANİZASYON DÜZENLİYORUZ''

2000 yılında göreve geldiklerini hatırlatan Çimen, ''Biz bir ivme kazandık. Göreve geldiğimizde lisanslı sporcu sayısı 2500 idi. Şimdi ise 50-60 binlere yaklaştık. Masa tenisine inanılmaz bir talep var. Okullar arasında müsabakalar düzenliyoruz ve olimpiyat havasında geçiyor bu organizasyonlar. Masa tenisi her yaşa hitap eden bir spor branşı. Adana'da 34 tane şirket kulübü var. Başarılı olan sporcuları kendi bünyelerinde barındırıyorlar ve istihdam sağlanmış oluyor. Veteranlar bile kendi çabalarıyla müsabakalara katılabiliyor. Halka bu işi sevdirmek ve oynatabilmek için birçok organizasyon düzenliyoruz. Mardin'de düzenlediğimiz bir organizasyonda 350 kişi sokakta masa tenisi oynadı. Masa tenisini herkese tanıtmak amacıyla yola çıktık ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Avrupadan ve Akdeniz'den madalyalar geldi. Geçmiş zamanlarda ilk 30'a giremezken şimdi çeyrek ve yarı finallerde yer alıyoruz. Geçen sene All-Star yaptık ve dünyanın en iyi masa tenisçilerini ülkemize getirdik. Bu tanıtım sayesinde Türkiye'de masa tenisine olan ilgi arttı.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''MASA TENİSİNDE TESİSLEŞMEYİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSEK DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLURUZ''

Tesisleşme konusunda açıklamalarda bulunan başkan Oktay Çimen konuşmasına şöyle devam etti:

''Dünyanın her yerine baktığınızda her ülkenin kendi branşında tesisleri var. Bizim birçok federasyonumuzun kendi tesisi var. Biz de Yunus Akgül ile görüştük. Ankara'ya yakın bir yerde arsa arıyoruz. Projemiz hazır ve arsa bulduğumuz taktirde olimpik masa tenisi tesislerini ülkemize kazandıracağız. Anadoluda başarılı olan altyapı sporcularını o tesislere getireceğiz. Zaman geçtikçe madalya sayımızın artacağı ve dünyada söz sahibi olacağımızı düşünüyorum.''

MİLLİ SPORCU MELEK HU: ''OLİMPİYATLARA GİDEREK TÜRKİYE'YE MADALYA İLE DÖNMEK İSTİYORUM''

Haberin Devamı

Türkiye'ye geldiği andan itibaren masa tenisinde başarılar kazanmaya başladığını söyleyen Çin asıllı Türk masa tenisi milli oyuncusu Melek Hu, Türkiye'de ilk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geldiğini belirtti. Daha sonra pasaportunun değiştiğini ve milli takımda yer almaya başladığını ifade eden Melek Hu, ''Milli takımda oynayınca Avrupa ve dünyada başarılar yakalamaya başladım. Bu başarılar benim için çok önemliydi. Türkiye'ye geldiğimde olimpiyatlara gideceğimi hiç düşünmemiştim. İlk başta bir sporcunun olimpiyatlara gideceğini düşünmesi ona rüya gibi gelir. Ben de ilk zamanlar böyle düşünüyordum. Performansım zaman geçtikçe artacaktır. Çok zor olacak ama olimpiyatlara gittiğim taktirde umarım madalya ile dönerim. Dünya sıralamasında 20'nin altına düşmek istiyorum. Bunun ciddi bir rakam olduğunu biliyorum ama başarıyı yakalamak istiyorum.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

''TÜRKİYE'Yİ VE BURADA KEBAP YEMEYİ ÇOK SEVİYORUM''

Türkiye'yi masa tenisi dalında olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Hu, sosyal hayatına yönelik ise şunları söyledi:

''Müsabakalar tamamlandığında ailemin yanına gidiyorum ve orada da antrenmanlarımı sürdürüyorum. Haftada 2 gün eve gidiyorum. Türkiye'de dana etini yemeyi seviyorum. Meyveler çok güzel oluyor. Ama genelde kendi yemeğimi evimde kendim yapıyorum. Antrenman yaptığım zamanlarda dinleniyorum, diğer zamanlarda arkadaşlarımla zaman geçiriyorum. Türkiye'yi çok seviyorum, burası çok güzel. Yemeklerden ise en çok kebabı seviyorum.''

Çin'in bir süper starının Türkiye'de konser verdikten sonra ülkelerinde ''Mavi Türkiye'' adında bir şarkı söylediğini ve o andan itibaren Türkiye'yi tanımaya başladığını vurgulayan milli sporcu Hu, ''Çin'de çok oyuncu var ve bunların çoğu avrupa ve dünyadaki diğer ülkelere gidiyor. Arkadaşım bana Türkiye'ye gelmemi önerdiğinde hiç düşünmeden kabul ettim.'' dedi.

Haberin Devamı

2008 tarihinde Bulgaristan'ın Pernik şehrinde yapılan 21 Yaş Altı Balkan Oyunları'nda bir başka Fenerbahçeli sporcu Ildız Meral Ali ile çiftlerde Balkan ikincisi olan ve Türkiye'nin bu oyunlarda hem erkeklerde hem bayanlarda Balkan Şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan Melek Hu, Fenerbahçe forması altında da sarı-lacivertli takımın 2007-08 Süper Lig ile 2006-07 ve 2007-08 Türkiye Kupası şampiyonluklarına da büyük katkı sağlamıştır. Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz Oyunları'nda birinci olarak bu spor dalında Türkiyeye ilk Akdeniz Oyunları altın madalyasını kazandırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!