Marussia'da yeni pilot

Güncelleme Tarihi:

Marussiada yeni pilot
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2013 10:44

Luiz Razia, Timo Glock'un ayrılmasıyla boş kalan ikinci koltuğa geçerek bu sezon Marussia F1 takımı ile yarışmayı garantiledi.

Haberin Devamı

23 yaşındaki Brezilyalı pilotun takım arkadaşı ise kendisi gibi GP2 serisinden F1'e terfi eden Max Chilton.

Razia yeni Marussia MR02 ile ilk testine bugün çıkacak ancak dün Chilton'un sürüşü sırasında süspansiyonda meydana gelen arıza nedeniyle takım güne biraz geç başlayacak. 

"GP2'de geçen iki sezon tamamen nelere sahip olduğumu ve Formula 1'e hazır olduğumu kanıtlamakla ilgiliydi. Gelecek sezon amacım ise takımın bana karşı duyduğu inanca layık olduğumu göstermek olacak."

"Bu sezon, oldukça pozitif bir 2012 sezonu geçiren Marussia'nın yükselişini devam ettirmek çok önemli. Ben de buna değerli bir katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum."

Razia geçtiğimiz sezon GP2 serisinde şampiyonluk kovalamış ancak Davide Valsecchi'nin ardından sezonu ikinci sırada tamamlamıştı.

Takım patronu John Booth ise Razia'nın eskiden bu yana izledikleri ve tanıdıkları bir pilot olduğunu, her iki genç pilotlarının da umut vaadettiğini ve birlikte başaracaklarını görmeye sabırsızlandığını ifade etti.

2010'da Virgin/Marussia ile test sürüşü yapan Razia ayrıca, Toro Rosso, Force India ve Caterham ile de testlere çıkmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!