Marsel İlhan'ın rakibi Markos

Güncelleme Tarihi:

Marsel İlhanın rakibi Markos
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 15:22

Wimbledon ana tabloda mücadele edecek olan milli tenisçi Marsel İlhan, ilk turda Marcos Daniel ile eşleşti.

Haberin Devamı

MARSEL Ä°LHAN WIMBLEDON'DA

23 yaşındaki baÅŸarılı tenisçi Marsel Ä°lhan, ilk kez oynayacağı Wimbledon tennis turnuvasında, ATP klasmanında kendisinden sadece 10 basamak yukarıda (109 numarada) bulunan Brezilyalı Marcos Daniel ile eÅŸleÅŸti. Marsel Ä°lhan, Daniel'Ie bu yıl Miami'deki ATP Masters elemesinde 7-6, 6-2'lik setlerle yenmeyi baÅŸarmıştı. Â

Brezilyalı Marcos Daniel, daha önce iki kez oynadığı Wimbledon'da maç kazanamadı. 2006'da Fin Jarkko Nieminen'e, 2008'de de İsviçreli Stanislas Wawrinka'ya kaybeden Daniel, ayrıca son oynadığı 6 grand slam ana tabloda ilk turu aşamadı.

Marsel İlhan'ın ilk turu geçtiği taktirde muhtemel rakipleri de Türk raketin ilerlemesi için 'ideal' görünüyor. İlhan, 2. turda 31 numaralı seribaşı Victor Hanescu ve genç ABD'li rakibi Alex Kuznetsov galibi ile oynayacak. Toprak zeminde çok başarılı olan Hanescu, Wimbledon'da daha önce beş kez oynadı ve 3. turu aşamadı. Ukrayna doğumlu Amerikalı Kuznetsov ise, wild card ile turnuvada yer alma şansı yakaladı.

Haberin Devamı

İlhan'ın potansiyel üçüncü tur rakibi olarak duran en yakın yüksek numaralı seribaşı konumunda ise sakatlıktan çıkan ve çim korttaki başarısızlığıyla bilinen Nikolay Davydenko var. Çimden nefret ettiğini söylemekten çekinmeyen Davydenko, mükemmel başladığı 2010 sezonunda, sakatlığı yüzünden son üç ayda sadece bir turnuva oynayabildi.

Wimbledon'da ana tablo maçları 21 Haziran'da başlıyor. Maç programı pazar günü açıklanacak.

Ä°PEK'Ä°N RAKÄ°PLERÄ° DE BELÄ°RLENDÄ°

Öte yandan çift kadınlar ana tabloda yer alan İpek Şenoğlu ise, Anabel Medina Garrigues ile birlikte oynayacak. Şenoğlu ve İspanyol Garrigues, ilk turda Jelena Jankovic ve Chanelle Scheepers ile mücadele edecek. İpek Şenoğlu, geçen yıl Wimbledon'da üçüncü tura yükselme başarısı yakalamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!