Marmaris Uluslararası Yarış Haftası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Marmaris Uluslararası Yarış Haftası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 12:55

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen “22. Marmaris Uluslararası Yat Yarışları Haftası” başladı.

Marmaris Körfezi'nde gerçekleştiren yarışlara Türkiye, Rusya, İngiltere, Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, Bulgaristan, Belarus, Ukrayna, Romanya, Yunanistan, İsviçre ve İtalya'dan 151 yelkenli yat ile yaklaşık bin 200 yatçının katıldığı bildirildi.

Sabah saatlerinde marinadan ayrılarak körfeze açılan yatçılar, start için yaklaşık 2 saat rüzgarın başlamasını bekledi. Antrenman turları atan yatçılar, havanın da sıcak olmasını fırsat bilerek beklerken güneşlendi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, bir hafta sürecek yarışların ilk iki gününde yatçıların kayıt yaptırdıklarını ve körfezde antrenman turlarına çıktıklarını söyledi.

Yarışların IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2, IRC-3 ve IRC-4 ile IRC Charter-1, IRC Charter-2, IRC Charter-3 ve IRC Charter-4 olmak üzere 8 kategoride gerçekleştirildiğini belirten Kesgin, “Yarışlarda handikap sistemi uygulanıyor. Yarışlara katılan tekneler eşit olmadıkları için uygulanan bu sistemle yatçıların eşit şansta yarışmasını sağlıyoruz” dedi.

Kesgin, yarış haftasına bu yıl rekor katılım olduğuna da dikkati çekti.
Koyda yapılan ilk yarışlarda yatlar, rüzgarın yönüne göre yerleştirilmiş dubaların etrafından dolaşarak en hızlı şekilde varış noktasına ulaşmaya çalıştılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!