Maradona'dan FIFA'ya ağır eleştiriler

Güncelleme Tarihi:

Maradonadan FIFAya ağır eleştiriler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 12:53

Arjantin'in efsane ismi Diego Maradona bir televizyon programında FIFA'nın Luis Suarez'e verdiği cezayı eleştirirken Zidane'ın 2006 Dünya Kupası finalinde İtalyan futbolcu Materazzi'ye attığı kafayı örnek gösterdi; "Suarez'e ahlakçılık yapıyolar ama benzer davranışı gösteren Zidane'ı ödüllendirmişlerdi."

Haberin Devamı

Arjantinli efsane Maradona da Suarez'e destek verdi.

Victor Hugo Morales ile her akşam Telesur Televizyonu'na yaptığı De Zurda programına, "Luisito seninle birlikteyiz" yazılı bir tişörtle çıkan Maradona, kendisinin de "94 Dünya Kupası'nda Suarez gibi hedef seçildiğini söyleyerek FIFA'nın ahlak anlayışını eleştirdi.

"FIFA yöneticileri bir sürü para verilen statlara gidip uyuyorlar. Maçları izlemiyorlar bile çünkü bir antika bir mobilyadan bile daha yaşlı ve ruhsuzlar" diyen efsane on numara "siz kim oluyorsunuz da Suarez'i otele bile almıyorsunuz. Kimi öldürmüş Suarez? Madem öyle bari Guantanamo'ya gönderin" sözleriyle salvolarına devam etti.

"Neymar rakibine bariz kırmızı kartlık dirsek atıyor ama hiçkimse ağzını açmıyor. Herkesin gözü önünde iki Kamerunlu oyuncu sahanın ortasında birbirine giriyor ve hiç kimse tek kelime laf etmiyor" sözleriyle FIFA'yı eleştirmeye devam eden Maradona Zidane konusuna da değindi: "Suarez'e ahlakçılık yapıyolar ama benzer davranışı gösteren Zidane'ı ödüllendirmişlerdi. FIFA'nın ceza kestiği gün Zidane'a Altın Top ödülü verdiler"

Haberin Devamı

2006'YA KAFASIYLA DAMGA VURDU
Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından olan Fransız oyuncu Zinadene Zidane, 2006 Dünya Kupası finaline damga vurmuştu. Fransa ile İtalya arasındaki final mücadelesinin uzatma dakikalarında İtalyan defans oyuncusu Materazzi'nin göğsüne kafa atmıştı. Zidane, bu hareketi sonrasında FIFA tarafından 3 maçtan men ve 7500 İsviçre Frangı para cezasına çarptırılmıştı. Hareketin öncesinde Zidane'a küfür eden Materazzi ise 2 maç ve 5000 İsviçre Frangı ceza almıştı. Zidane turnuvanın en iyi oyuncusu ödülünü ise cezaya rağmen korumuştu.



Maradonadan FIFAya ağır eleştiriler



LUGANO ADAMIN DİBİ
Maradona programında Uruguay kaptanı Diego Lugano'yu basın toplantısında Suarez'i canla başla savunmasından dolayı överek tebrik etti. Lugano için "Adamın dibi" tanımını kullanan Maradona, Lugano'yla bir araya geldiği bir video yayınladı.

Progama telefon bağlantısıyla katılan Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica "Tüm dünyada büyük çoğunluğun kendilerinin yanında" olduğunu söylerek sonuna kadar destek vermelerini istedi. Suarez'e verilen cezanın haksız ve abartılı olduğunu söyleyen "Pepe" Mujica "çünkü biz küçük bir ülkeyiz. Bize vurmak daha kolay oluyor" dedi. Kupada bütün maçları izlediklerini ve herkese eşit mesafeli yaklaşılmadığını söyleyen Mujica "bu durum öfke duymamıza neden oluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!