Manevi baskı

Güncelleme Tarihi:

Manevi baskı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

Kaptan Hakan Şükür arkadaşlarıyla toplantı yaptı. Fatih Gökşen’in de "Tepki gösterip idmana çıkmıyorsunuz ama G.Antep maçında kayıp yaşarsanız taraftar sizi affetmez" sözleri üzerine futbolcular idmana çıkma kararı aldı.

GALATASARAYda futbolcuların idmanı boykot eylemi manevi duygular ve bu yöndeki baskıyla yumuşadı, sarı kırmızılı takımda sular bir nebze olsun duruldu. Uzun süredir ertelenen ödemeleri için 7 Şubat’ta yapılması sözü verilen futbolcular, alacaklarını yine tahsil edemeyince çarşamba gününden itibaren programa göre idmanlara çıkmama ve kendi istedikleri zaman çalışma eylemine başlamıştı. Ancak sarı kırmızılı kulübün başkanı Özhan Canaydın’ın hastalanması, kaptan Hakan Şükür ile yönetici Fatih Gökşen’in telkinleri futbolcuların boykot kararında yumuşamaya neden oldu.

Mali açıdan tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan Cimbom’da Başkan Canaydın’ın grip şüphesiyle gittiği hastanede zatürre teşhisiyle yatmak zorunda kalınca, yönetime karşı tavır alan futbolcular sarsıldı. Futbolcular Canaydın’ın durumuna üzülürken, kaptan Hakan Şükür ile ağabey konumundaki futbolcular takım arkadaşlarıyla birlikte aralarında yeniden bir toplantı yaptı.

Futbolcular arasında "Evet, mali açıdan yaşadığımız soruna tepkimizi ortaya koyduk. Ancak başkanımız sağlık sorunu yaşıyor. Kulübü ve kişileri daha fazla yıpratmayalım" görüşü ağırlık kazandı.

Bu arada futbol şubesinin eski sorumlusu yönetici Fatih Gökşen de futbolcularla biraraya geldi. Gökşen futbolculara tepkilerinde haklı olduklarını, ancak durumun ortada olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu durumda tepki göstermek hakkınız ama önünüzdeki Gaziantepspor maçını da düşünün. Galatasaray kritik bir süreçten geçiyor. Şampiyonluk kovalayan bir takımsınız. Bu tür olumsuzlukların sizi etkilemesi doğal. Ancak şunu da unutmayın, şampiyonluk yolunda ilerlerken idmana çıkmayıp, Gaziantepspor karşısında pazar günü bir kayıp yaşarsanız bu taraftar sizi affetmez."

Gökşen’
in bu sözleri de sarı kırmızılı futbolcuların yumuşayarak yeniden idmanlara çıkmasında özellikle etkili oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!